2018-08-02
同肥髀行完大馆去咗铜锣湾揾食,佢话想食台湾香肠,所以揾咗呢间新开啲台湾餐厅,去到唔使等位,试业中只收现金!田园风光装饰,桌椅唔迫,店员招呼我哋坐靠墙位置!枱面已放晒餐具🍴餐牌,食物都系台式食品饮品!台式中香肠($35)唔系切片,系香肠中央切半,加蒜片食,香肠够热,油脂满咀,香肠皮脆肉嫩!咸香好味!话梅小蕃茄($38)小蕃茄已去皮,加了酸梅汁,梅味加蕃茄酸味好夹,蕃茄爽脆,好好味三宝面($78)一碗面三样𩠌,牛腩牛筋牛肚,牛腩入味,汤底浓微辣,炆得入味,牛肚弹牙、牛腩入味,牛筋嫩滑!粗面弹牙好味!生菜菜心都爽嫩!水果乌龙茶($38)半糖,水果有火龙果、苹果、橙、我食红火龙果肉,爽嫩好味,茶味浓微甜好味!珍珠奶茶加仙草($31)肥髀饮,不过仙草唔够多,无叫少冰上枱已溶晒!有点失色!食物好味,店员有礼斯文,服务比较嫩!有点不知所措咁!态度几好有笑容,所以无问题!仲要无加一可以一试台湾菜
可以一试台湾菜