2019-08-07
M先生放工,过去顺手食埋饭先番屋企,附近见到有间日本料理,想试下入到去已经见到好多Menu挂左系到,有多款小食,主食拉面同饭类都有好多款,但有个二人套餐有两款主食+三款小食,觉得几抵,就索性直接叫呢个试下。二人套餐 (HKD 228)我同M先生叫左元拉面同滑蛋自家制吉列猪扒饭Share。呢到既拉面除左可以拣汤底要咩汤,仲可以拣拉面既硬度,咁我就拣左味噌汤底同适中软度。元拉面,最经典的一款,一块大大的叉烧,叉烧带少少脂肪,一D都唔韧,汤底都好浓郁,再配埋荀片同海带,一碗拉面好大碗,拉面真系软硬适中,煮得刚刚好滑蛋自家制吉列猪扒饭,日本料理必食既滑蛋饭,最正既系饭底系有汁,唔系白饭干争争,吉列猪扒都好大块,蛋都唔会好老,蛋捞埋D饭同猪扒好好食,这个推荐试试。小食方面就拣左杂锦串烧、烧鱼饼、烧牛舌。杂锦串烧有冬菇、鸡翼、鸡软骨同免治鸡肉串,冬菇唔会烧得好干,仲有汁系入面,鸡翼皮烧得香香的,肉都不会太干,鸡软骨都粒粒脆口,免治鸡肉串有粒粒咬口,口感特别日式宵夜最常吃既烧鱼饼,一件都好厚身,鱼饼弹牙,就算当普通小食都好正烧牛舌系薄切,唔会好韧,薄薄一片一口一件,带有少少黑椒味,都有淡淡牛味饮品方
二人套餐 (HKD 228)
小食方面就拣左杂锦串烧、烧鱼饼、烧牛舌。
日