2022-01-10 64 浏览
今日经过太子站附近就比呢间店吸引左佢门面几靓,本身以系系卖韩国货品谂住行入去睇下,点知原来入面有卖热食呢到既野似都几有特色,可以打卡叫左一个柚子梳打,一个系店长推介蓝莓醋梳打,酸酸甜甜都唔错。店入面仲有介绍每样野饮有咩功效,可以睇下想要边样再拣因为宜家疫情严重左,所以我地都系叫外卖。首先叫左呢个玫瑰酱炒年糕,店长话呢个酱系为香港人而设,冇咁辣。食落真系冇咁滑,有芝士味,年糕都煮得岩岩好然后叫左餐肉泡菜芝士方型紫菜包饭。几特别好少见有紫菜包饭有餐肉,加埋泡菜个口感唔错,叫左两个跟餐薯条。跟住又跟店长叫左甜辣酱炸鸡,炸鸡落左酱仲脆,甜辣酱好够味,鸡又唔会干,好食最后就见几特别想试既韩式薄饼卷,叫左韩式酱烤牛肉味,一路食一路滴肉汁,入面仲有粟米生菜好丰富。入面仲有好多野买,零食文具电器等等,下次会再黎行
今日经过太子站附近就比呢间店吸引左

呢到既野似都几有特色,可以打卡

店入面仲有介绍每样野饮有咩功效,可以睇下想要边样再拣

跟住又跟店长叫左甜辣酱炸鸡炸鸡落左酱仲脆,甜辣酱好够味,鸡又唔会干,好食

入面仲有好多野买,零食文具电器等等,下次会再黎行