2024-06-04 2058 浏览
韩国过江龙炸猪扒店 Kyung Yang Katsu位于中环苏豪区。今日早咗收工赶过嚟,好好彩成功入座!迟多15分钟,已经要排队啦,人气冇减过~佢哋猪扒都系由韩国盛产~除咗猪扒系主角,其他酱汁都系灵魂,多达6种:芥末籽酱少少刺鼻,令到猪扒微辣却香甜柠檬🍋清新,减少油腻感松露盐简单的调味,最能食到猪扒的原汁原味Wasabi最后食到有啲腻,可以试下点,有惊喜~盐渍樱花虾个人觉得偏咸,朋友就觉得似本地虾酱嘅味道,几新奇蜜糖猪扒酱男女老幼都喜欢,比普通的猪扒酱再甜d🐖特级吉列猪扒定食 吉列猪扒外层酥脆,大过我只手掌。入面嘅猪扒加入咗猪面肉,好矜贵,因为每只猪只有两块猪肉。油花分布均衡,而且入口特别软嫩,比一般猪扒冇咁韧同会juicy啲,”特级”嘅质素。芝士&吉列猪柳套餐猪扒内的芝士做到最强的拉丝效果,有流心的口感,外层酥脆、松化,一口咬下,整口满足!吉列猪柳粉红色,猪味浓啲,肉中无筋。每个set仲包括迷你版的饭和面,唔好睇佢细细碗,食完好饱肚~

芥末籽酱
少少刺鼻,令到猪扒微辣却香甜

柠檬🍋
清新,减少油腻感

松露盐
简单的调味,最能食到猪扒的原汁原味

Wasabi
最后食到有啲腻,可以试下点,有惊喜~

盐渍樱花虾
个人觉得偏咸,朋友就觉得似本地虾酱嘅味道,几新奇

蜜糖猪扒酱
男女老幼都喜欢,比普通的猪扒酱再甜d

🐖特级吉列猪扒定食

芝士&吉列猪柳套餐
吉列猪柳粉红色,猪味浓啲,肉中无筋。