2016-02-26
今日黎pizza hut 本身想试佢个富贵笑哈哈原来岩岩转左menu, 变左呢个批不过算啦 其实d料都系差唔多, 只系形状上有分别咁我就叫左个2人set, 另外再加左小食同埋加12蚊升级左做西班牙海鲜炒饭首先上台既系当然系汤啦红汤都系不过不失, 胜在蔬菜够多亦都唔会话得颜色无味, 合格既之后就上西班牙海鲜炒饭, 佢都足料, 虾都好多亦有辣肉肠同蟹柳粒, 但系呢个眼见咁黄色既饭底, 估唔到原来系无味…其实我都唔预佢正宗, 但无谂住咁垃圾个饭系好黄, 但食落一d味都无, 完全食唔到应有既味道, 完全唔知点解可以有色无味, 除左辣肉肠本身有味道之外, 我真系对呢个饭不敢恭维, 大家可以唔洗加钱升级食佢.之后黎到小食拼盘, 虾多士估唔到炸得劲香脆又金黄,反而令我有惊喜就算唔点酱食都好够味, 不过点左酱会令人觉得无咁热气啦但我觉得单食都已经够鸡翼其实都系佢传统既味道, 唔会过干, 而且都重keep到有汁都ok之后既薯蓉, 中间系白汁忌廉馅, 而旁边就系薯蓉, 中间既馅捞埋薯蓉就唔会咁干身, 但都系普普通通既野, 白汁忌廉都系佢本身有既汤底, 又悭左d功夫最后上台当然系主角海鲜珍味pizza芝心批
原来岩岩转左menu, 变左呢个批
不过算啦 其实d料都系差唔多, 只系形状上有分别
首先上台既系当然系汤啦
红汤都系不过不失, 胜在蔬菜够多
亦都唔会话得颜色无味, 合格既
之后就上西班牙海鲜炒饭, 佢都足料, 虾都好多
其实我都唔预佢正宗, 但无谂住咁垃圾
就算唔点酱食都好够味, 不过点左酱会令人觉得无咁热气啦
但我觉得单食都已经够
最后上台当然系主角海鲜珍味pizza
芝心批边, 佢地呢种芝士多食都唔会觉得流, 好食
而佢地脆上加脆系指批边既红色脆脆, 食落真系几脆不过好易甩出黎整到周围都系, 食落红色脆脆无咩味道, 不过甩得太多同食普通都无咩分别
批上面系水牛芝士, 加埋焗完一咬更加淋都几好食
但海鲜份量就少喇, 同埋都无咩味道, 应该只系靠芝士同批底黎取味
不过呢个批都好食既
但如果pizza hut其他野唔再进步真系唔会再食