2016-05-30 203 浏览
名人私房菜,久仰大名,有几道菜色都非常出名,同事极力推介,两星期前已经预早约定]而且订埋菜单,呢两个星期引颈以待,终于都等到今晚呢餐饭既来临。餐厅位置方便,位于尖沙咀,属于楼上舖,大街转入小巷就揾到,餐厅好有家的感觉,一共有三间房,每间房只有一抬客人,私隐度极高!我地订既菜单有:花雕蛋白蒸蟹一闻就闻到好浓郁既蟹味,加上花雕酒香,超香,蛋白非常滑溜,蟹既精华完全融入蛋白内,蛋白充满蟹既鲜甜味,蟹钳多肉,肉质弹牙,味道鲜甜,蟹盖有好多蟹膏,蟹膏好香浓,好好味!鳯尾虾外面炸得金黄香脆,外面个皮薄薄的,加上热辣辣,又用新鲜虾制成入面既虾滑,非常鲜味同弹牙,醮上甜甜酸酸既辣酱,非常香口惹味!非一般的"糯米"鸡唔好以为呢一个系平时茶楼食开既糯米鸡,呢道菜系用原只鸡,之后去哂里面既骨,再酿入糯米先烹调,鸡既精华被糯米吸收哂,所以每一粒糯米都有好香既鸡味,而且鸡肉好滑,好多肉,切开只鸡后再洒上花生同葱花,更增添味道,呢道菜非常特别,而且好好味,又用左好多功夫,实属必点之列,一定要试!苹果咕噜肉你冇睇错,我亦都冇写错,冇错,系苹果,一般餐厅通常都系波萝整咕噜肉,呢间私房菜用左苹果整,用苹果好清甜,唔会太

我地订既菜单有:
花雕蛋白蒸蟹
鳯尾虾
非一般的"糯米"鸡
苹果咕噜肉
你冇睇错,我亦都冇写错,冇错,系苹果,一般餐厅通常都系波萝整咕噜肉,呢间私房菜用左苹果整,用苹果好清甜,唔会太甜太酸,令整道菜都冇咁腻,淸新左,咕噜肉炸得好香口,肉质好软好滑,正!
金银蒜粉丝蒸扇贝
扇贝大大只,而且好鲜甜多肉,蒸既时间掌握得好好,令扇贝肉质好弹牙,配上蒜蓉粉丝,好美味喔
呢间私房菜真系有好多个赞,食物烹调得好味又有心机,食材新鲜,份量十足,价钱又不算太贵,性价比超高!