2022-07-20 291 浏览
【#熟食中心 】#中记 之前去过骆克道街市有好多好平既野食,闻说依间既 #咖喱吉列猪扒饭 都几出名,所以就试吓。虽然我去既系下午茶时间,但正价时段好多间大约四十左右就可以,系湾仔区都好受欢迎👍同之前一样,上次去果间一样好多人,而中记就仲有唔少台。望见餐牌系$32,之前好似只系$28,即系贵咗几蚊🤔 而且下午茶选择唔算好多。因为座位比较冻,所以就叫咗杯 #热柠水 ,有三片薄柠檬,冇苦涩味,有D餐厅用劣质柠檬涩到难以入口。个饭都几大碟,一定食得饱😄 #咖喱 都几浓,偏深色但唔辣,应该系港式口味🤣 #吉列猪扒 都好大块,食落去唔系干柴,都炸得几好👍 饭就一般,比较硬身,对于个胃唔太好既我来讲可能要花多时间消化😄依度一个有趣既地方,并唔系张张台都有餐牌,而且餐具系要出去自己拎,好似食自助餐咁🤣同埋落单同埋单都系电脑化,系熟食中心比较罕见。可能我个位比较大风,饭食落口唔觉热,即使系杯野饮明明摸落辣手,但饮落都好似系暖既。亦可能因为「自助化」既关系,服务就欠奉🤔 今次食完之后,依间有唔少位但隔离满座,系有原因既😐推介指数:5.5/10中记湾仔轩尼诗道225号骆克道市政大厦街市熟食中心2楼 CF9-
【#熟食中心 】#中记

今次食完之后,依间有唔少位但隔离满座,系有原因既😐

推介指数:5.5/10

中记
湾仔轩尼诗道225号骆克道市政大厦街市熟食中心2楼 CF9-13 号舖
2022-07-20