2018-01-25 84 浏览
上个月嘅某一个星期五放工之后约左朋友去尖沙咀食饭,食完饭之后仲好早,就话不如去饮杯野。行行下见到有间餐厅门口好多人排队,望入去见到有好多鹤嘅装修,同埋个个人都拎住只鹤,原来呢间就系呢排好hit嘅Flamingo Bloom。成日o系IG见到d人杯野饮下面有只鹤,好靓,点知竟然俾我偶然黎到呢度!虽然真系几多人下.....但系我地都想试下,所以就决定排队。好彩最后唔系排左好耐,仲俾我地等到位!本来我地谂住一人叫一杯野饮,坐低倾下计,但系见到咁多人,都唔好意思赖死唔走,咁谂住快快趣饮完就走啦。临排到嘅时候,见到12月推出左新甜品,叫做绿嘢仙盅,成半个蜜瓜上面有四球唔同味嘅雪糕,我本身好钟意食雪糕,而且我都唔系会影相呃like嘅人,所以就决定试下呢个甜品。之前o系韩国嘅甜品店食过都系俾半个蜜瓜你嘅甜品,几钟意。估唔到o系呢度都揾到。个蜜瓜都几大下,佢已经帮你挖左D蜜瓜肉放o系面头,食嘅时候几方便。蜜瓜本身都几甜几多汁,雪糕球亦好大!佢有四种味,曲奇、朱古力、抹茶同士多啤梨。我系一个抹茶迷,都觉得佢个抹茶雪糕唔错,茶味唔算好浓,但亦都唔会太甜。我朋友话最好味系曲奇,甜甜地但系唔会腻,配埋清甜嘅蜜
绿嘢仙盅

之前o系韩国嘅甜品店食过都系俾半个蜜瓜你嘅甜品,几钟意。估唔到o系呢度都揾到。个蜜瓜都几大下,佢已经帮你挖左D蜜瓜肉放o系面头,食嘅时候几方便。蜜瓜本身都几甜几多汁,雪糕球亦好大!佢有四种味,曲奇、朱古力、抹茶同士多啤梨。我系一个抹茶迷,都觉得佢个抹茶雪糕唔错,茶味唔算好浓,但亦都唔会太甜。我朋友话最好味系曲奇,甜甜地但系唔会腻,配埋清甜嘅蜜瓜,真系享受!虽然系冬天食,但系雪糕球唔太软亦唔太硬,唔会好难去食。
绿嘢仙盅

最后因为我地两个都饱饱地,所以食唔哂......其实都想继续食落去,但真系饱到见肚。见到剩返嘅雪糕,都觉得可惜

不过唔知宜家一月仲有无绿嘢仙盅呢?
2017-12-15
$50 (宵夜)