2021-11-26 227 浏览
☆ 森户牛头角牛头角道305-325A号官塘立成大厦地下E号舖✦ 10贯Omakase Sushi Set10贯寿司+ 手卷 包茶碗蒸、鲷鱼汤、雪糕寿司次序如下:象拔蚌牡丹虾+虾膏赤贝油甘鱼秋刀鱼金目鲷吞拿鱼脑天鲛鱼+ 鲛鲽边银鳕鱼海胆吞拿鱼茸手卷餐厅位于牛头角,都近附近工厂区,明白身处牛头角就无得同尖沙咀/铜锣湾呢d质素比较,但整体感觉都几唔好,最基本放好件寿司又无,想清楚听到佢讲呢件系咩寿司又唔得,因为佢讲野唔正同埋成个感觉好唔清楚,例如到海胆嘅时候佢:北海道日本海胆,我真系第一次听到咁讲,可能我见识少啦,然后手卷都未食就无端端上汤,仲有好多都唔想讲啦,大图都废事放。夜晚Omakase呢个价钱系抵嘅,但就真系完全唔觉得值,如果就咁去散嗌,普通食下寿司/丼饭应该都可以嘅,但Omakase就真系不可一不可再。
☆ 森户
牛头角牛头角道305-325A号官塘立成大厦地下E号舖