2014-11-20 3451 浏览
11月18日,宝宝同几个同事为经理庆祝生日,见到Friendmily个名够特别,食物图片都好吸引,就带经理去试下啦。装修与装饰都几好,一点都不工厦感,相反,感觉有点warm的,可能咁既感觉提高了对食物的希望。餐汤 - 南瓜cream汤 & 牛角包 ╰(*´︶`*)╯♡♡ 汤: 好creamy, 好香♡ 牛角包: 自家制,好好食,够甜够软 经理的主菜 - 烧三文鱼伴薯菜 ♡ 黑醋生菜: 普通啦,黑醋冇特别♡ 薯蓉: 冷的,冇味♡ 三文鱼: 外暖内冷的,出水,冇味。份量太太太太太细了,同手心一样大。宝宝同事N妈妈 - 鸡扒意粉♡ 鸡扒: 冷的,极普通♡ 意粉: 干身,冷的宝宝 - 粉红汁蓝青口三文鱼意大利饭♡ 粉红汁: 亦即是茄汁加极多糖♡ 青口: 熟而冷的♡ 三文鱼意大利饭: 热的!!!! 仲有好惊喜有一啖的三文鱼! 头几口是蛮好食,不过因太甜啦,好溜宝宝同事P妈妈 - 4oz 牛扒饭♡ 牛扒: 侍应话medium,原来中间完全红bok bok系,餐刀都唔系好切到,就系medium咁解♡ 白饭: 干身,各人不同啦,宝宝喜欢干身白饭,所以都ok。不过被血水染红,变红饭了。宝宝餐饮 - 伯爵

餐汤

♡ 汤: 好creamy, 好香
♡ 牛角包: 自家制,好好食,够甜够软

经理的主菜 - 烧三文鱼伴薯菜
♡ 黑醋生菜: 普通啦,黑醋冇特别
♡ 薯蓉: 冷的,冇味

宝宝同事N妈妈 - 鸡扒意粉
♡ 鸡扒: 冷的,极普通
♡ 意粉: 干身,冷的

宝宝 - 粉红汁蓝青口三文鱼意大利饭

♡ 粉红汁: 亦即是茄汁加极多糖
♡ 青口: 熟而冷的

宝宝同事P妈妈 - 4oz 牛扒饭

宝宝餐饮 - 伯爵红茶

♡ 伯爵红茶: 等了又等 (好似出几条白发) 好难唔好饮

❁ 结❁ 如果食物是热的,应该会好好多。80蚊一个餐,是有好大进步空间。
餐汤