2023-07-14
以前食过好多即食碗装同要煮嘅包装,价钱十几至廿几都有,谂住有新鲜嘅去试吓,失望到不得了叫咗「走辣」汤底,点知黎到好辣,臭豆腐辣,鸭血都辣。大大个碗,得个底少少米线,充分表现咩叫「图片只供参考」,同餐牌上嘅相完全对唔上。所有𩠌都系得少少,一碗话有牛肉但得两三块,但张相有一堆;另一碗话有酸菜,但我争啲揾唔到酸菜喺边🙄话汤底用几多时间煮,但…冇鲜味,唔知煮咗乜?!平时食谭仔会好想饮下啲汤,但佢个汤冇味到唔想饮。更离谱系,个米线系煮定放喺碗好耐,上台已经结埋一旧,用筷子都争啲叉唔开。你煮定唔紧要,有人叫,你放返入个煲滚返开佢都好挂?!总括黎讲,叫走辣但辣过谭仔5小辣,一个辣到个嘴肿咗,一个辣到灌咗成支水;份量少到喊,女仔食都未必够,男仔食一定唔够,你冇咁多俾人,用咁大个碗其实有咩意义?唯一可以赞系新舖,所有嘢都仲干净同新,冇喇😐BTW我一星期前lunch行过,想试,点知店员话未开,叫我迟啲再返黎,即闲日1点几2点,个个放lunch都唔开,系咩玩法?
叫咗「走辣」汤底,点知黎到好辣,臭豆腐辣,鸭血都辣。