2005-10-11 10 浏览
今晚同朋友去食,选择左呢间,因为上过来睇发现几好。点知一去到就发觉环保很吵,出去行一圈发觉食物选择劲少,开始有些失望啦。首先前菜得烟三鱼叫好食少少,其他例如沙律,青口,通心粉就好普通啦,冻蟹一d都唔冻,一d鲜味都无,没有太大的惊喜,我自己系屋企煮都好食过佢。鱼生得三文鱼和吞拿鱼,两者都不是太新鲜,而且一d都不甜美。热荤得几款选择:有粉葛鲛鱼汤,哇d汤好淡好似饮紧水咁,鸡好肥而且有成盘肥油浸住,见到都惊。"老"水鸭真的很老,又肥又"鞋"。最激气系d鱼,劲多鱼鳞,而且又"声"。重有一碟就系咖哩牛肉,我无食过因为望见就唔开胃。之后都算啦,都未有野落肚,见到有炒饭,谂住食碟炒饭走人,点知d饭好干好硬,一d味都无,我勉强都系食左两啖。最后甜品啦,都系得好少,卖相极之核突,因为成个cake唔系事先分好,要自己分,d人就系度自己分,搞到成碟cake好核突。红豆沙简直就系极品,就好像隔左几日咁,差d反胃。最经典装雪糕d碗系热的,都未返到位已经变成奶昔,而且系无匙"更"供应。生果得西瓜菠萝同木瓜,得菠萝好食,其他就一般啦。成晚都无音乐,得d人系度大声讲野,好吵。不过d侍应态度好好,我见收碟都好快。不过我

生果得西瓜菠萝同木瓜,得菠萝好食,其他就一般啦。

成晚都无音乐,得d人系度大声讲野,好吵。不过d侍应态度好好,我见收碟都好快。不过我都系第一次食puffet要空肚走lor,不过钟意食菠萝的人不防一试,因为我只会推荐只食菠萝。