2023-03-21
近日维园有一年一度花卉展览😚 同朋友去赏花前先去附近医肚,见到喺糖街Sugar+ 大厦有唔少新开看似高级可以坐得舒服食得舒服嘅餐厅,见到呢间喺大厦19楼既Blendin Restaurant & Lounge 主打法日fusion 菜,食物面会用上花饰,赏心悦目;餐厅亦设有露天平台,可以睇到维港景色、维多利亚公园和香港中央图书馆。我地两人二话不说便坐升降机上去,电梯一开,便迎来服务员亲切的招待。午市套餐选择都唔少,亦有素食选择。每个午餐会包沙律🥗、餐汤、主菜和饮品。是日比较大风,所以我们选择室内坐位,我们下单后到露天平台尽情拍照📷🤭餐厅装潢有品味!有户外同户内座位,亦有梳化位,餐厅系采用open bar 设计,可以见到bartender 冲野饮!沙律🥗是用柚子醋调味,品种丰富,好新清!餐汤有用忌廉划花,感觉更高尚煎北海道带子龙虾汁煮稻庭乌冬- 龙虾汁好正! 带子煎到金黄色,刚刚好!乌东真系稻庭乌东,好弹牙😁澳洲M7和牛- 配上宽条面🥰 好味又饱肚我地叫咗latte 同cappuccino 为呢顿满足午餐作结😎 迟啲会同朋友再到访晚市作生日聚会🤭Blendin Restaurant &
沙律🥗是用柚子醋调味,品种丰富,好新清!
餐汤有用忌廉划花,感觉更高尚
煎北海道带子龙虾汁煮稻庭乌冬
澳洲M7和牛
- 配上宽条面🥰 好味又饱肚
Blendin Restaurant & Lounge (铜锣湾)
铜锣湾糖街25-31号Sugar+19楼