2016-12-31
今日试咗金记冰室既下午茶餐,其实佢格里有间餐厅都系茶记,不过见到呢间好老字号既感觉就入咗去食个下午茶餐,但感觉一般。其实佢啲野系几好食既,不过30几蚊个茶餐我觉得应该有炸鸡脾热奶茶,不过佢有炸鸡翼,都几好味,不过鸡翼真系细得有啲过份,如果个两只鸡翼系鸡中翼会合理啲。同一个餐既另一款鸡扒,价钱一样对比强烈,因为块鸡扒呎吋好正常,30几蚊好合理,请看图。奶茶唔系冰室应有既奶茶,唔够滑,认真观塘工业区好多茶记既奶茶好过呢间,但唔算好差,不过以冰室嚟讲差啲。服务方面都无咩大问题,但员工记性一般,落两个餐,我本身叫瑞士鸡翼热奶茶佢嚟咗炸鸡翼不过我都想食所以无出声,热奶茶佢当咗热柠茶,不过出单后可能佢自己记得就问咗声就讲番系热奶茶,鸡扒佢又问多次系咪鸡扒,感觉怪怪地。总括嚟讲,野几好食可以再嚟不过呢个价钱下次我会去格里食炸鸡脾。
鸡扒薯条
鸡扒薯条