2017-12-28
最近一直都好想食泰国野!同男朋友讲完后,佢即刻带左我黎呢间泰式店铺度食!好开心啊!员工嘅服务态度真系好好,仲好快啊!我地倾左阵计都开始拣野食啦!我地拣左泰式虾酱炒饭、泰式炸虾饼、汁烧鱿鱼筒、马拉盏炒通菜同叫左个椰青!虾酱炒饭唔系就咁炒啊!上面仲有啲猪肉同炒蛋!超细心位系有青瓜同番茄,系食呢个饭前食反旧黎refresh下先!炒饭好香虾酱味,但唔会好咸!佢应该仲加埋啲虾粒黎炒!更显香味!炸虾饼又系好香!外层好脆同埋一啲都唔厚炸粉!入面好弹牙!点左甜酸辣椒酱好好味啊!而且佢呢个系切开一半,容易食用,超细心!汁烧鱿鱼筒系最正!我本身好中意食鱿鱼,而佢呢个菜食到系用新鲜鱿鱼整,而且系原条上架!另外,好爽口弹牙,配埋汁又系perfect嘅!马拉盏炒通菜我都系第一次试!虽然我最后都系想食蒜蓉炒通菜,因为呢个好似唔系太够味,但整体上还是不错的!菜炒得好爽口,我觉得好好味啊!椰青水应该都系食泰国菜不少得嫁啦!我地两个都劲中意饮,中意个种清新嘅香味!入面又有好多椰青水,好正啊!我地叫左劲多野,超饱,但都好平啊!超抵啊!虽然楼面大部分都男仔,但真系劲好态度,好细心!下次要再试下其他分店嘅先!