喺韩国街转出天文台道, 见到有间小店门口贴住”试业中”嘅红纸, 店家主打正宗重庆美食, 又见到入面有个姨姨包紧饺子🥟好吸引, Go!>都系12点左右, 包紧饺子🥟姨姨好热情介绍餐牌: 店家选用嘅辣椒🌶️食材全部来自重庆, 非常地道👍🏻, 嗜辣者🔥一定要挑战大辣🔥. >自制豆浆 (HKD10)雪柜嘅豆浆更系店家in house日日新鲜出品. 饮一啖就饮得出来货豆浆嘅分别: li杯豆浆豆味够哂香浓, 饮哂之后见到挂杯嘅黄豆极微碎粒, 甜味适中, 佢用seal好嘅外卖杯keep住, 我见每枱梗有一两杯, 真正数量限定架.>自制水饺 (HKD48) 🌶小辣🌶 三款馅料自由配搭: 🥟韭菜猪肉饺🥟白菜饺🥟玉米香菇饺🥟.原来阿姨包紧嘅系韭菜猪肉饺🥟, 贪心每款想食, 一份十粒水饺🥟都可以三拼. 由于馅料都系每日新鲜现场制作, 所以水饺都系数量限定呢! 我最钟意系韭菜猪肉饺🥟, 因为韭菜同猪肉比例非常好, 白菜饺嘅白菜丝好新鲜, 粟米香菇都好正, 每款饺子🥟都有一定分量嘅新鲜猪🐖肉, 真正皮薄馅靓. 点小辣嘅辣椒汤汁系别有一番风味, 推介!!!>除左饺子🥟, 仲有多款麻辣

自制水饺

自制豆浆 (HKD10)
豆浆
自制豆浆

自制水饺 (HKD48) 🌶小辣🌶
韭菜猪肉饺子
白菜饺子
玉米香菇饺子

三款馅料自由配搭: 🥟韭菜猪肉饺🥟白菜饺🥟玉米香菇饺🥟.
除左饺子🥟, 仲有多款麻辣串串, 卤菜, 凉伴. 连食斋嘅选择都有, 相信店家手工自制面都系亮点, li间试业中嘅小店绝对可以encore🤤🔥.
2019-09-07
豆浆