2020-08-17
红丝绒泡芙$58(8.3/10)配vanilla雪糕呢个见到好多人都点!!其实我地等阵二十几分钟,因为泡芙真系即叫即焗,上手仲系热辣辣架🥰上面有红丝绒蛋糕,入面就有滴士多卑梨玫瑰酱,微微酸,整体食落去还可以,唔会好甜,泡芙出面仲有小酥皮,丰富左果口感,泡芙本身比较松疏微脆,红丝绒不太食得出,不过口感丰富,影相红色超级上镜抢眼,打卡真系一流🤣🤣开心果脆脆泡芙$58(8.3/10)配开心果雪糕呢个整体同上面果个系同一系列,大致上相同,不过今次出面系原味泡芙同酥皮,上面有麦提莎脆脆,入面系开心果雪糕,底层有果仁酱,开心果雪糕味都系偏清新,食得出开心果味,一啖一啖食又几好味,雪糕口感软滑,泡芙都系暖暖地,可谓冰火两重天😂😂老板叫我地拎起成个泡芙夹住雪糕一齐食,不要先挖完雪糕,这样吃才能食到真正丰富的口感,可见老板设计上面花足心思!!😍😍
开心果脆脆泡芙$58(8.3/10)配开心果雪糕