2020-03-08
系旺角东一带行完街,想揾间好坐既餐厅食下野,系openrice揾到呢间 Are U Labeler,好似环境几有特色,就黎左试下~入到黎见到个装修好有style,好多得意既摆设,几钟意~Menu 食物都几多野拣,价位唔高,都系100蚊楼下~我地叫左两个pasta,一杯饮品~Carbonara呢度既Carbonara我一睇就谂起以前系意大利食过既果种,因为佢既酱汁系偏黄,一睇就谂起系意大利当地人正宗既做法,用蛋黄芝士去做酱汁,一见到就觉得好惊喜!竟然系一间小店试返呢只味😳 味道就当然正啦,好惹味。另一样特别既系呢度既意粉好似比较扁同幼身,唔太清楚系边种面条,但有趣地我联想起泰国果只金边粉,但食落都好味~另一碟我地叫左香辣蒜片鲜蟹意粉,好香!!呢碟又系好好味,仲要系辣辣地又唔会太辣,仲加蒜,真系劲香劲惹味劲上瘾,谂返起都差啲流口水,的确好味!呢碟又系用感觉似左金边粉既意粉,所以食落真系似泰国野😂😂但又真系好好味。唯一就系唔系好见到蟹肉,应该因为系变成丝捞左入去,所以见唔到一旧旧,但食落都feel都有蟹香既~Matcha Latte,只杯好靓,有两层既~埋单两人加埋250左右,觉得几高CP值
入到黎见到个装修好有style,好多得意既摆设,几钟意~
Menu 食物都几多野拣,价位唔高,都系100蚊楼下~
我地叫左两个pasta,一杯饮品~
Carbonara
Matcha Latte,只杯好靓,有两层既~
埋单两人加埋250左右,觉得几高CP值~👍🏻