2019-07-15 181 浏览
星期日放假约咗朋友一齐食晚饭,突然好想食辣野,就去咗呢间食川菜既小甜甜🤗位于旺角欧美广场既餐厅泊车都算方便,楼下有十几个咪表位,仲要系2个钟果只!我差唔多9点等左2、3个字就有位泊车,都算方便👍🏽我地叫左5个𩠌,有鱼春鱼卜煲、清炒莴笋丝、麻辣凉粉、辣子鸡同埋原味焗蚬!个鱼春鱼卜煲,除左鱼春鱼卜外,佢入面仲有薯仔同青瓜,成个煲都煮得好入味,又够辣!如果中意食萝卜嘅朋友仔可以转萝卜底,一样入味好好食😋清炒莴笋够晒爽!虽然清炒但够咸都好味👍🏽麻辣凉粉唔太辣,但胜在凉粉够爽,冻冰冰好开胃!辣子鸡卖相靓,好多鸡肉多,又够香脆,唯一系order完要等好耐。最后系原味焗蚬!佢用锡纸封住,再用辣青椒一齐焗,一打开劲香,蚬肉够鲜甜,钟意食辣青椒可以食埋,因为好入味!😋😋
辣子鸡
鱼春鱼卜煲