2013-05-24 416 浏览
昨晚朋友同我食饭, 俾我选食乜野~ 心血来潮想食韩国野, 因为同事之前介绍过,话系佢的canteen. 本人又想去泰安楼,所以最终决定食虎子~我同朋友无订位,因为觉得唔洗~同事推介我食炆牛肋骨同海鲜蔬菜饼. 2个人叫2个𩠌就够,如果唔系就太多. 炆牛肋骨我好有兴趣, 蔬菜饼会再作决定.. 心谂:睇左meau会有其他野想食,不能浪费 quota !!!!最终我们叫左炆牛肋骨 同 宫廷炒年糕(牛肉). 因为宫廷炒年糕张相...好似...好好味.点菜姐姐话叫3样野 (加埋海鲜蔬菜饼 )太多, 一定要打包. 所以我们最后放弃左个饼.本身对宫廷炒年糕普普通通,但这个煮得好好味,d 汁好捞饭. 朋友与我不是 " 饭人" ,所以只叫了一个白饭 share.然后炆牛肋骨都到, 热辣辣的, 个样好吸引. 食落到d 肉真系好 "林" , 又入味. 真系好正.炆牛肋骨有汁,又系好送饭, 朋友与我最后变身成 " 饭人" , 继续用汁捞饭.
昨晚朋友同我食饭, 俾我选食乜野

我同朋友无订位,因为觉得唔洗~

本身对宫廷炒年糕普普通通,但这个煮得好好味,d 汁好捞饭.

2013-05-23
庆祝纪念
生日
  • 炆牛肋骨
  • 宫廷炒年糕(牛肉)