2009-03-11
我地1家10口去左九龙塘又一城Amaroni's Little Italy (老公话简称 "阿妈揾你") 食dinner, 系食美式既意大利菜. 佢地d碟头好大, 要多人去先可以试得多d野食. 我地10人食7个送+2个甜品, 个个都好满足好开心. 埋单每人$200.1. 先黎一个什锦沙律, 有青口, ham, 烟三文鱼.好味㖞, 样样都有d. 2. Caesar Salad, 好味, 大盆到10人都食唔晒, 3. Rosemary Roast Chicken 估唔到外国人煮鸡都可以煮到咁滑. 一流.4. Calamari 炸鱿鱼so, 哩个炸得唔算好好, 但系d sauce超香蕃茄蓉味, 好正.5. 意大利饭 觉得个饭太湿, 唔知系唔系因为美式既关系.6. Classic Pizza <~~~ table size 好得人惊, 分12大旧, 好好味, 必试7. Sicilian Steak有20oz, 好有肉 味, 有少少筋得黎又唔会硬, 不过都几贵下, 要$488一碟8. New York Cheese Cake 不可不试. 我平时系唔食NY Cheese 因为嫌佢
5. 意大利饭 觉得个饭太湿, 唔知系唔系因为美式既关系.
8. New York Cheese Cake 不可不试. 我平时系唔食NY Cheese 因为嫌佢太浓太硬. 但哩个我好钟意.
9. Tiramisu 系哩度既皇牌甜品, 十枱有九枱都有叫, 不过我同朋友一致认为个 NY Cheese仲好味d㖞.