2019-09-05 153 浏览
今日惊经朋友介绍去了尖沙咀亚士厘道工厦中的餐厅食冒菜,本身都几钟意食麻辣,所以约朋友黎试下,黎到大概有20张枱左右,都唔算细,可能平日关系,所以都唔满座。佢有几款烤鱼味度拣,有三款辣同三款唔辣选,而鱼就有三款选择(三刀鱼,多宝鱼,龙趸鱼),今次我地拣左泡椒三刀鱼,另外,我地叫左几款配菜打边炉,有午餐肉,安格斯牛肉,鳝片,宽粉,莴笋,西洋菜饺。因为有个朋未到,叫左侍应唔好起住,朋友到就叫佢起菜,都唔会等好耐。鱼到左,侍应曾经都讲过话条鱼唔大条,建议可叫两条,但因为我地全部女仔,所以都系叫左一条鱼,再打边炉。鱼真的不大条,汤滚起就可食了,因鱼是烤过的,侍应建议我地食完鱼才加水打边炉,好快就把鱼食完了,就开始打边炉。总括来说,系个汤味度较咸之外,其他食物都ok,几好味😋