2016-10-23 241 浏览
六夫人之前见到绿色果碟蝴蝶粉已经好想试,上到黎先知,宜家暂停供应。不过唔食唔知,饲说又点止一味出色嘅菜色呢,今次试左波菜汁意粉同carbonara。讲真,呢度咩都好好食,连送嘅果个面包仔都好香脆,睇得出老板真系好用心,绝对无hea货。我拣左南瓜汤,好味过台湾饮果d,令本夫人好想学起黎番屋企疯狂咁煮嘅冲动。六夫人点嘅波菜汁意粉,食落岩岩好,唔太浓又唔会太清,波菜嘅味,令人一口接一口,系咁食唔停。carbonara嘅汁好浓郁,好有芝士味,味较浓,份工量都几多,唔似外边汁淡且小。难搞嘅六大爷最后竟然食清光。不得不提,呢度意粉嘅软硬度,系我食过咁多cafe以黎,掌握得最好。本身仲想试下松饼或者手工面包,但由于太好味食得太饱,一切都留待下一次再次造访。

2016-10-22