2017-08-18 497 浏览
为咗探朋友班,又再一次嚟到荔枝角食lunch,今次程玊长系朋友介绍的,听讲系好正宗嘅台湾菜面质系比较厚身,不过食落几有咬口,唔会觉得好粉,牛肉牛筋炆得好'林',我就觉得几好味,不过汤底略咸呢个牛肉卷饼系一定要推介饼皮有少脆而且烟韧口感,另外最紧要系够热!呢啲卷饼系要热辣辣先正综合盆有6样菜式可以选择,猪耳同豆腐都无咩特别,而甜不辣系我哋谂住试新嘢所以拣嘅味道甜甜地,有少少似鱼蛋咁,加上好似鱼胶嘅口感,都可以试下嘅呢个大肠包小肠摊凉少少食会好啲,因为太热嘅时候啲糯米显得有啲湿同淋,可能系因为夹住本身有啲油嘅台式香肠,味道食落都可以,系地道台湾扫街美食今次因为得两个人唔系可以试得好多款菜,而程班长系值得可以返头再试嘅

红烧半筋半肉面

牛肉卷饼
呢个牛肉卷饼系一定要推介
综合盆(猪耳,甜不辣,豆腐)
大肠包小肠

红烧半筋半肉面