2021-10-28
今日去太子做嘢喺地铁出口隔离有间几特别嘅餐厅Paradise cafe Dessert Bar 呢间主打西式嘅餐厅,门口嘅餐牌都几吸引,有好多午餐比客人选择,最紧要价钱一啲都唔贵喺太子区收呢个价真系好平好抵食。12点准时见到佢刚刚开门,餐厅职员好有礼貌招呼我哋入去,我见座位多数都系二人坐位,有几张枱系四人座位,所以都坐得几舒服同埋最紧要好干净,我哋几个朋友嚟到见到真系好多选择,餐牌啲食物每样都好吸引,有意大利粉,意大利饭,阔条面,好多款式嘅牛扒,羊架,猪手,炸薯条,all day breakfast 佢呢个All day breakfast真系好抵食,有十几样食物(西冷牛扒,炒蛋,烟火腿,烟三文鱼,烟肉,肉肠,茄汁豆,薯饼, 蕃茄,炒杂菌,粟米,田园沙律,多士,橙汁)相当丰富,牛扒劲好味,个薯饼又香脆,个炒蛋嘅份量我谂系出边餐厅嘅两倍,仲有个烟三文鱼又唔会太咸有鲜甜味,性价比高好抵食澳洲榖饲肉眼牛扒配烧汁牛扒煎到啱啱好,大约七成熟,都算大块。味道好香肉质超嫩滑,冇谂过一间餐厅仔可以做到超水准嘅牛扒,值得一赞。同埋佢都好细心,将啲烧汁用过碟仔另外装住,因为本身唔钟意太多汁,所以好欣赏佢嘅
Paradise cafe Dessert Bar
呢间主打西式嘅餐厅,门口嘅餐牌都几吸引,有好多午餐比客人选择,最紧要价钱一啲都唔贵喺太子区收呢个价真系好平好抵食。 12点准时见到佢刚刚开门,餐厅职员好有礼貌招呼我哋入去,我见座位多数都系二人坐位,有几张枱系四人座位,所以都坐得几舒服同埋最紧要好干净,我哋几个朋友嚟到见到真系好多选择,餐牌啲食物每样都好吸引,有意大利粉,意大利饭,阔条面,好多款式嘅牛扒,羊架,猪手,炸薯条,all day breakfast
佢呢个All day breakfast真系好抵食,有十几样食物(西冷牛扒,炒蛋,烟火腿,烟三文鱼,烟肉,肉肠,茄汁豆,薯饼, 蕃茄,炒杂菌,粟米,田园沙律,多士,橙汁)相当丰富,牛扒劲好味,个薯饼又香脆,个炒蛋嘅份量我谂系出边餐厅嘅两倍,仲有个烟三文鱼又唔会太咸有鲜甜味,性价比高好抵食 澳洲榖饲肉眼牛扒配烧汁
牛扒煎到啱啱好,大约七成熟,都算大块。味道好香肉质超嫩滑,冇谂过一间餐厅仔可以做到超水准嘅牛扒,值得一赞。同埋佢都好细心,将啲烧汁用过碟仔另外装住,因为本身唔钟意太多汁,所以好欣赏佢嘅细心。
香脆猪手配烧汁
呢个简直系必食嘅推介,猪手皮炸得金黄香脆咬落去索索声,肉质非常嫩,同埋啲肉好多肉汁,口感十分之好,平时食啲猪手都会炸到有啲鞋,佢呢个系完全唔会有鞋嘅感觉。我哋大家都好欣赏,好满意,当我哋买单嘅时候,餐厅已经坐满晒客人,下次会再嚟呢度食下午茶,饮红酒,因为我见到佢有好多红酒嘅选择
呢间餐厅真系必食嘅推介