2023-06-04
食完之后会再想食嘅omakase有几间?呢间算系我食过嘅店入面,性价比最高嘅一间,而且啲鱼都比较肥美,系我钟意嘅味道,真心推荐俾大家☺️我哋叫咗午市$780嘅餐,好丰富好好味😋首先会上沙律菜、酸醋水云同埋好足料嘅蒸蛋,朋友都对蒸蛋赞不绝口。之后上新鲜嘅日本小长井真蚝,上面加入金萡,个汁酸酸哋,又靓又好味😋之后见师傅系度拍打赤贝,可以增加口感,新鲜嘅赤贝果然好鲜甜。之后上松叶蟹,蟹肉多到满泻,仲食得出海水味,配上紫苏叶花,好香。鲣鱼,香香哋酸酸哋嘅鲣鱼配上蒜蓉,好夹。烧目光鱼,呢个真系第一次食,好香,望落似鱼干,但反而似煎鱼嘅味道,细细条但系鱼肉都几多。之后上寿司:北海道帆立贝,大大粒加入柚子皮同岩盐,真系好好味😋池鱼,加入姜葱,增加香味。伊佐木,少少烟韧,口感特别。赤身,用咗酱油渍,由于系吞拿鱼背部,所以相对冇咁肥,之后就会食到肥美部位。中拖罗,劲肥美,加入法国鱼子酱,口感更丰富。大拖罗更加香口,姜葱渍同芝麻油,可以减低油腻感。虾都系当中印象深刻嘅一款,上面加入虾头虾膏熬制嘅虾汁,真系劲香,同下面层脆脆绝配。右口鱼,又系好肥美嘅鱼,比左口好味,烧完好香,烧完嘅汁仲可以倒落饭度,好好味呀最
鲣鱼,香香哋酸酸哋嘅鲣鱼配上蒜蓉,好夹。
之后上寿司:
北海道帆立贝,大大粒加入柚子皮同岩盐,真系好好味😋
池鱼,加入姜葱,增加香味。
伊佐木,少少烟韧,口感特别。
中拖罗,劲肥美,加入法国鱼子酱,口感更丰富。
大拖罗更加香口,姜葱渍同芝麻油,可以减低油腻感。
最后系大满足--海胆丼,上面仲要加入厚厚一层三文鱼子,真系好正呀,海胆嘅鲜甜真系冇得顶。
食完成个餐先会上汤同甜品,当日甜品系佢哋自家制嘅焙茶布丁,真系劲香劲滑 😍下次去元朗记得去试啦☺️