餐厅: 翡翠拉麵小籠包
资讯:

餐厅: 翡翠拉麵小籠包
资讯:

2014-02-04 279 浏览
今日同班同事放咗工后去咗机场食晚饭,九个人食得好开心。喺冇乜选择嘅情况下,就拣咗呢间。环境卫生:环境尚可,唔但止干净又open ,坐得好舒适,好钟意喺机场嘅感觉。服务:服务好好。经理同我地又讲又笑,又肯主动帮我地影相。其他员工态度都好好。味道:小笼包- 皮薄多汁,肉质普通,但都好食。醉鸡- 超细碟,酒味好重,肉够滑。鸡丝粉皮- 又系细细碟,所以唔够喉。火腿津白- d菜好大条d味靠哂上面好咸嘅火腿。炒年糕- 味道普通,唔太好食,唔够味。担担面- 有d辣,辣得呢又唔够麻酱味,不过好食。雪菜虾炒饭- 虽然有d咸,但好好食!水煮牛肉面- 好麻辣!赛螃蟹-质感炒得OK,味道好。黄金虾-虾好细,但炸得好香口好好食。炒鳝糊- 好油,但韮黄加只鱼真系一流。豆沙窝饼- 上嘅时候热辣辣,可能因为咁,味道未出得哂。Final Verdict:喺机场黎讲翡翠系一个唔错嘅选择。
今日同班同事放咗工后去咗机场食晚饭,九个人食得好开心。
喺冇乜选择嘅情况下,就拣咗呢间。

环境卫生:

服务:
服务好好。

味道:
小笼包- 皮薄多汁,肉质普通,但都好食。
醉鸡- 超细碟,酒味好重,肉够滑。
鸡丝粉皮- 又系细细碟,所以唔够喉。
火腿津白- d菜好大条d味靠哂上面好咸嘅火腿。
炒年糕- 味道普通,唔太好食,唔够味。
担担面- 有d辣,辣得呢又唔够麻酱味,不过好食。
雪菜虾炒饭- 虽然有d咸,但好好食!
水煮牛肉面- 好麻辣!
赛螃蟹-质感炒得OK,味道好。
黄金虾-虾好细,但炸得好香口好好食。
炒鳝糊- 好油,但韮黄加只鱼真系一流。
豆沙窝饼- 上嘅时候热辣辣,可能因为咁,味道未出得哂。
Final Verdict:
喺机场黎讲翡翠系一个唔错嘅选择。

2014-01-27