2015-07-14
又是一个 afternoon off 的日子。想去 ikea买支灯,想起一直想试又未试的这间 burger,就顺路一试。来的时候已经是下午两点半,星期一没有多少人。在 cashier 点了,就坐低等食。点了一个 Mushroom beef burger,配餐有薯条和饮品。起初想饮樽装柠茶,waiter 提议不如试下自家制 peach tea。Iced Peach Fruit Tea老实说,不算香,也不浓,有点碎果蓉在底,怪怪的,早知都系饮樽装......Mushroom beef Burger起初是想点有只烧冬菇果种,叫错左。不过,我想讲,真系无后悔,因为真系好好好味既 burger。个汉堡做得非常非常好,好有口感,多肉汁,浓郁既牛味。配合蕃茄,洋葱,同烧过既蘑菇,个包好松软﹝睇,已经觉得好靓﹞,真系天衣无缝。你当我是浮夸吧。成个 burger 其实都几大份,但系,食完一个真系有冲动叫多一个。至于薯条,部分系连皮炸,唔油腻,其实都唔差,不过同个包比,真系差几个 level。整体上,超级满意。虽然价钱唔平,但真系,好耐无试过食完一个 burger 系有冲动叫多一个呢种感觉。你明我既意思啦
老实说,不算香,也不浓,有点碎果蓉在底,怪怪的,早知都系饮樽装...... Mushroom beef Burger