2011-11-11
我唔系好识写番出黎, 尽左我能力架LA我!!!!呢间Rexcaffee睇落好似好好好好好高级咁, 原来真系高级野, 至小睇落唔系我呢o的冇咩人工既年青人去食//////不过....去既原因系朋友系间野既新人仔....佢系咁同我讲, 一定要揾日去食个pizza,朋友仲同我讲星期一去就好大机会唔使等,点知真系一入去即入位,于是我就点左磨姑soup,同一个唔知咩咩ham+cheese pizza(自选pizza黎架),好快,2-3mins 个soup就到左(其实系呢头落完, 转头佢就去左拎个汤俾我, 好好好好好好多.....磨姑 我仲以为系一片片咁,原来系好多磨姑汤, 好似系将几斤磨姑搞碎而整成既,不过都好在个味道唔错(p.s 推介大家+pepper落个soup!!!!!)大约10mins后饮完汤, 呢头俾人收左个碗, o个头个pizza就到la!!!!pizza一到,,,,我仲以为我睇错野,,,,,即刻问个waiter系唔系比错,,,因为我记得个pizza set lunch 系$98 +10%服, 但系, 小人见开呢个价既地方都系得一个好好好好细既pizza, 点解呢个系咁大既 想像下在
朋友仲同我讲星期一去就好大机会唔使等,点知真系一入去即入位,于是我就点左磨姑soup,同一个唔知咩咩ham+cheese pizza(自选pizza黎架),好快,2-3mins 个soup就到左(其实系呢头落完, 转头佢就去左拎个汤俾我, 好好好好好好多.....磨姑 我仲以为系一片片咁,原来系好多磨姑[碎]汤, 好似系将几斤磨姑搞碎而整成既,不过都好在个味道唔错(p.s 推介大家+pepper落个soup!!!!!)大约10mins后饮完汤, 呢头俾人收左个碗, o个头个pizza就到la!!!!
pizza一到,,,,我仲以为我睇错野,,,,,即刻问个waiter系唔系比错,,,因为我记得个pizza set lunch 系$98 +10%服, 但系, 小人见开呢个价既地方都系得一个好好好好细既pizza, 点解呢个系咁大既 想像下在一间中环意大利高级restaurant入面,一个约有12cm直径长既pizza set lunch (一共3样野,汤/salad, pizza, drink), 你都会觉得一定系$150-200 先走得人la! 点知...我一共只系俾左$110 (tips $3), 仲有大半个pizza拎走
个Pizza好好味呀!!!!最后要左个coffee 饮完就俾钱走人。
佢桌面有一个个tea time牌同happy hour,个tea time睇落都抵食, happy hour同tea time时间一样,虽然happy hour 有酒买一送一,但系我一定只去tea time(因为我冇咁多钱, 一饮就饮好多, 加上又有pizza食!!!!! )
好好好好正面既平分, 星期一我又去la~~到时等我用我部相机仔影一影po埋相先!
服务系好,但系.....有o的人好似做野好慢咁, 食紧o个阵周围都有写字楼人所以好多公事都尽入耳中 但系间restaurant风格真系好好好!!!!!我对佢印像好, 又中2佢高级样但都会照顾下我呢o的拎人工黎试食下既人...