2018-12-27
个FD专登order要陪佢食大阪烧, 其实呢, 我地一开始系去某商场果间既, 但系排左成个钟仲未入得去..最后放弃先去呢间XD去到呢间, 可能少人讲, 一入就有位, 不过见慢慢都坐满左, 仲有好多日本人入黎食, 我谂都唔会唔正宗挂~好, 入正题讲返好野食先我地叫左一份大阪烧, 小丸子, 牛小排同埋当天有优惠附送既两条小香草肠全部都自制既, 材料都好足, 而每张台都会有教学纸, 教你步骤同次序,不过我地都有少少 鸡手鸭脚,好彩地果位唔知老板定店长好好招待, 慢慢教我地方法点样易D整~ 帮我地整左一粒小丸子, 跟住又俾返我地慢慢整哈哈最后成品都尚算OK la haha 味道都唔错, 材料放齐系到俾你任落既~过程好开心, 可以玩又可以打下卡show下自己既厨艺~至于牛小排我个人觉得可嗌可唔嗌, 真系唔系特别有牛味, 呢份比起大阪烧同小丸子就有点失望,所以我觉得下次黎都系食呢两样就够~
好, 入正题讲返好野食先
不过我地都有少少 鸡手鸭脚,
过程好开心, 可以玩又可以打下卡show下自己既厨艺~
所以我觉得下次黎都系食呢两样就够~