2020-07-10 151 浏览
今晚一条友去昌运买完野,买围行下谂食乜,行过见到间食台湾野既”茶点”,过程同食物都唔特别讲喇,我打呢篇野,最主要系想赞赏下一班年轻人,我眼见的四位年轻男女(2位男士 & 2位女士),佢地每一位都好尽心招呼食客,真系每一位入黎既食客(不论外卖定系步兵哥哥)都好好礼貌,就算入左黎无位请返客人出去等都好有耐性解释,令𠮶位客人都好礼貌咁同佢对答同出返去等。我8点落单,0825碗面都未到(我无催过)因为眼见佢地根本无停过,但佢地会主动埋黎睇下我张单系咩,然后帮我跟进、解释返点解未有。佢地完成眼见的工作,仲会主动去睇埋其他单争啲乜,协助厨房同事,收银𠮶位比啲外卖单搞到好乱,其他同事又会主动一齐黎解决问题。我坐喺门口,呢一个小时里面,我睇得好清楚,佢地对食客既尽心尽力,同事间的互信帮忙,对自己工作的专业。虽然啲位好窄、冷气唔够凉,但系你地既表现令我呢位食客食得好开心,真系,出面好多食肆都做唔到同时食物质数好之余连服务态度都好。所以好想赞扬下你地。今时今日,服务态度好紧要👍🏼
今时今日,服务态度好紧要👍🏼