2017-05-16 85 浏览
好耐无食过放题啦, 所以就openrice睇吓附近有咩放题食,见到呢间啲评价唔错,就试试佢 位置上都几易揾喺兆万3楼搭䢂上9楼就会揾到架啦 , 会见到有大大个牌写住八幡屋.  先讲环境先啦,都几阔落,唔会同隔离枱痴到实一实 到𠮶阵人未多,所以我地两个就有得坐四人卡位,枱面好大haha,唔怕冇位饮品同其他放题一样,都系自助既,值得一提既系呢到有清酒呀,几少见 而甜品亦有一个自助雪糕柜,仲有其他甜品可以喺点餐纸揾到架,一阵再介绍.  好啦,讲吓啲食物先, 为食既我地听reception话加50蚊就可以升级有得任食生蚝同其他升级既野食,就梗系加食番够本讲左升级既野食先会另外有张点餐纸架, 谂住任食水准唔会好好,无谂过呢度既生蚝都几鲜甜 食到我地两个叫完又叫 叫完又叫刺身方面,upgrade左值得推介既有珍宝带子刺身,又新鲜又肥美, 仲有珍宝赤虾刺身大大只,食起黎啖啖肉仲好鲜甜蒸蛋同海鲜炖汤就普普通通啦好!而家就讲吓其他推介既野食啦, 讲咗前菜先,我地三款沙律都叫晒, 三款都好开胃 将军沙律即系有胡麻酱汁喺上面既沙律,仲有只滑滑既温泉蛋捞埋一齐食充满蛋香而蜜桃蟹子沙律就比较干,但蜜桃就好鲜甜都
位置上都几易揾
到𠮶阵人未多,所以我地两个就有得坐四人卡位
,枱面好大haha,唔怕冇位

有得任食生蚝同其他升级既野食,就梗系加食番够本
讲左升级既野食先
 食到我地两个叫完又叫 叫完又叫
大大只,食起黎啖啖肉
仲好鲜甜

蒸蛋同海鲜炖汤就普普通通啦

而蜜桃蟹子沙律就比较干,但蜜桃就好鲜甜都系值得一试

刺身船黎到既时候,我地两个都吓一吓
又大盘,摆设又靓
呢度既刺身选择都几多全部都好新鲜同肥美,度仲有平时好少见既象拔蚌刺身, 鲜甜爽脆,八爪鱼都唔错推介呀
寿司方面, 最钟意嘅就系火炙胡麻三文鱼,寿司同火炙左口裙边寿司,火炙三文鱼同平时食嘅有啲唔同一放入口,就溶左喺口入面咁超钟意
而且加埋胡麻酱又有格外唔同既味道,令人想一试
而我不嬲都好钟意左口裙边寿司
都系会有溶左喺口嘅感觉,味道当然同三文鱼唔同,但我就同样钟意, 而且左口鱼嘅裙边部份油份丰富,鱼油缓缓渗出,浓郁甘香

卷物都好出色
推介黑松露蟹肉脆饼 ,有块饼仔放喺底,上面有一堆蟹肉条,仲有最重要嘅黑松露,完美点缀,带起蟹肉既味道 黑松露味好浓郁好香
另外明太子大虾卷都系值得一试,虾肉几弹牙,明太子份量十足,味道好突出,带有微辣既海鲜味

至于炸物,炸虾天妇罗,有别于其他放题所食既,一啲都唔油腻,外皮脆,虾肉弹牙,其他炸物都唔错但系芝麻鸡翼, 就有少少油
到烧物啦,最正就系盐烧牛舌,黄金焗蚝
同芝士大虾金龙船
薄切既牛舌十分爽口,而且唔会好淡无左牛肉味
而焗蚝上面铺满微微烧焦既芝士热辣辣,蚝味又唔会比芝士盖晒,两者好夹,岩晒芝士控同唔食生蚝既人
而焗芝士大虾就好细心咁整走个壳,味道上冇乜特别,都系岩芝士控
到女仔至爱既甜品
之前睇到有个自助雪糕柜,入面有芝麻雪糕,云呢拿雪糕,朱古力牛奶乐,仲有雪米糍,雪米糍有抹茶,同荔枝味,我觉得抹茶就麻麻地,但荔枝就好好味,好清甜,我地食左好多粒

而点餐纸都有得点甜品架, 呢度既泡芙有原味同朱古力,我觉得味道都唔错但系就有啲淋, 呢度嘅甜品都好精致,特别系樱花水玄信饼
透明圆滴中间有朵花喺入面,花带有少少甜味,几特别,无谂过放题都会有咁精美既甜品.  另外,苹果一口大福好好味
外皮烟烟韧韧,内里有少许流心既苹果蓉,惊喜既系竟然食到有啲苹果粒tim
如果下次食放题,真系要叫埋多d朋友黎
2017-05-10
  • 刺身
  • 盐烧牛舌,黄金焗蚝