2022-06-28
大家系咪好耐无返家乡,好挂住和牛呢🐮 sukiyaki mori帮到你😋每枱都有一个师傅专门负责烧,完全唔怕自己笨手笨脚烧㶶和牛!餐厅主要系两个套餐:mori omakase($1480up) 同埋我哋拣咗嘅sukiyaki set($680一人) 。每人有4块手掌大嘅A4级和牛,分别系西冷、肉眼、牛肩位。听落好少,但其实和牛脂肪比例高,仲要咁大块,好快就会觉得「漏」。而且个set除咗有日本米煮嘅白饭任食外,仲有前菜(图3: 舞茸菠菜以菊花点缀,仲有烧白果、三文鱼子饭、烧甜薯)、舞茸蒸蛋(图4)、日本空运野菜(师父会烧一块肉,然后烧野菜清清口腔再烧下一块肉)、滑蛋牛肉炒饭(所以前面唔好食咁多白饭!一定要留肚!可拣多饭、少饭),最后仲有好好食嘅奶冻同蕨饼!食到最后真系捧住个肚腩走🥲如果大家都好想试下就记得每个月一号打电话去预约下一个月嘅位啦💁🏻♀️系呀…就算佢有三间分店,都最少要早一个月约,仲要未必有人听电话🤣十月头去食时,已经偷听到佢话十一月得返几日有位🤑推荐指数:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕
每枱都有一个师傅专门负责烧,完全唔怕自己笨手笨脚烧㶶和牛!
推荐指数:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕