2018-06-13 136 浏览
听闲胡同呢间餐厅服务好,会有专人帮你烧烤而且食物质素又好,仲要系台湾过黎既,所以就同埋朋友一齐黎试下。入到餐厅职员见到我地拎住手袋就问我地需唔需要寄存,很贴心。坐底就开始点菜,如果喜欢食牛肉嘅朋友呢道会有好多选择,佢地嘅厚切翼板肉和牛舌都好出色。猪肉方面我地就点左霜降松阪猪、上等五花肉、梅花豚肩排和大头肠。其他肉类我们点左鸡肉类,椒盐鸡软骨、焱烤掌中宝、焱烤手羽先。另外佢地仲有羊架,可惜无哂货,因为每日供应数量有限,所以今次食唔到,惟有等下次机会。海鲜方面我地点左扇贝、大草虾、蟹膏生干贝和鲭鱼,鲭鱼唔系系我地炉上面烧,系佢地用炭烤,烤好就俾我地食。而蟹膏生干贝就生食,好新鲜!蔬菜类我哋就点左波特蘑菇和山药,真系估唔到烧山药会咁好味,平时食山药个口感好滑潺潺咁,但烧完出黎好爽口感好似薯仔。我地食完一碟之后再追加多一碟。最后食到咁满足我地都想试下佢地啲甜品,点左佢地推介嘅托斯特芋泥卷。呢个卷系用面包卷住芋泥,一啲都唔会滞,面包有啲脆口,再有炼奶同朱古力酱淋系面包外面,味道就更加好味。重点系有专业服务 唔洗怕自己烧得太生或者太熟 佢地既专业识得用大火细火只要坐系到等食就好 very good

入到餐厅职员见到我地拎住手袋就问我地需唔需要寄存,很贴心。

只要坐系到等食就好 very good