2020-11-06
先讲明,今餐比之前影得衰因为我好想"趁热食",同唔想俾人望XD 所以好快是旦影做纪录~因为男人朋友(厨师)唔做啦,所以我地去揾佢食最后呢餐! 真系辛苦哂同多谢哂! 呢餐真系好滚动~今次我唔洗谂,总之坐定定就有得食! 只知个样系牛,菜咁... 佢个菜名系咩已经唔重要!鸡泡鱼比起平时食既佢较"林身",个面唔系硬个只烧鳝个面绣脆,平时唔食既我都觉得好好食秋刀鱼当然唔腥啦!仲几好食,唔多食既我都食左1/4条 (平时都唔食系因为好多细骨)银雪鱼男人话呢个系日本师父传授俾佢既,个味真系好得,鱼好滑好香! 如果唔系个牛,呢个一定系我今晚最开心个旧汁烧牛好好食! 回程时,男人问我觉得最好食系咩,老实讲无样唔好食,但我话个牛系入口即溶,好好味盐烧牛都好食! 但比汁烧干,但牛味再出尐猪呢个完全系我认知既范围之外,无谂过猪可以咁好食! 呢个最惊喜!鹅肝我唔食既,但见佢地食得好开心,如果唔系要留肚,佢地都会叫饭捞埋个汁佢! 好邪恶!蟹烧得好香,当然都好有心咁切开哂,一笃就成条蟹肉就出左黎,佢亦好细心咁俾尐易食尐既俾朋友既父母肾好爽口,好香,好好食免治鸡有我最钟意既鸡软骨系入面,成串真系好好食菠菜男人知我要食菜
鸡泡鱼
比起平时食既佢较"林身",个面唔系硬个只
烧鳝
个面绣脆,平时唔食既我都觉得好好食
秋刀鱼
银雪鱼
汁烧牛
盐烧牛
都好食! 但比汁烧干,但牛味再出尐
猪
鹅肝
蟹
肾
好爽口,好香,好好食
免治鸡
有我最钟意既鸡软骨系入面,成串真系好好食
菠菜
男人知我要食菜,见隔离叫,佢就整多碟俾我
芦笋
呢个好嫩好好食,男人话之前佢地食系用鹅肝既汁整...
脆肉瓜
我咁大个都未食过咁好食既脆肉瓜!
芝士年糕
Auntie睇住人整觉得好得意问完咩黎就有得食XD
呢个烧完好香,个芝士爆出黎真系正
烧饭团
哗! 好开心啊!本身已经好饱.. 但真系好好食啊~
银杏
我好钟意食白果架! 平时咁食,应该会破产XD
少少盐香... 天啊~
鸡
正常,无特别,但好juicy
鸡翼
我无食,但听都听到鸡皮好脆! 隔离枱叫,师父问我地要唔要,我地真系好饱,但佢地话唔可以唔叫...
绿茶雪糕
奶味重,not my cup of tea
黑芝麻雪糕
好香
菠菜雪芭
男人专登问架,饱都要食!
唔好意思,太暗同比较乱...
由于只有12张相,我真系放唔哂,只好合拼!