2024-08-20
作为一个铁板烧嘅忠实爱好者,𠮶日经过尖沙咀一间餐厅,被佢哋嘅铁板烧套餐所吸引。啱啱系晚餐时间,我就决定入去试下。虽然一开始冇抱太大期望,但食完之后真系觉得绝对好抵食,值得推荐畀大家。先讲吓佢哋嘅澳洲龙虾,真系好新鲜!虾肉弹牙,烧咗之后仲带有阵阵焦香味,食落真系好满足。至于白象拔蚌,口感脆嫩,味道鲜甜,真系叫人忍唔住再食多几啖。而北海道粒贝嘅口感比较饱满同细腻,配上冲绳水云嘅黏滑口感,整体嘅口感同味道都非常特别👍佢哋嘅法国鹅肝,配上脆脆嘅最中皮,鹅肝嘅浓郁味道同最中皮嘅脆口真系绝配,一口咬落去,真系超满足🤤福冈县嘅甘鲷亦都系一大亮点,鱼肉柔软,带有淡淡嘅甜味,烧过之后表面酥脆,而入面嘅肉质仲保持住多汁同嫩滑。不得唔提佢哋嘅和牛薄烧,薄薄嘅和牛片喺铁板上轻轻一烤,已经散发出诱人嘅牛肉香气,烤得刚刚好,味道真系冇得顶。真系冇谂到佢哋嘅铁板烧可以咁好味,而且价钱都好合理,对于钟意食铁板烧嘅朋友嚟讲,真系非常推荐👍👍