2024-12-18
今日约咗朋友去中环食日本丼饭,年尾要食餐好奖励自己🥸 呢间环境好,性价比高,真系几满意!😋 每个丼饭都会包茶碗蒸、沙律同汤,先上嘅系茶碗蒸同沙律。茶碗蒸有蟹柳、鱼板同白果,滑溜溜嘅口感真系一流。🥗沙律嘅酱汁好好味,少少酸好开胃,顺带一提,粟米甜到未食过咁甜!😋我哋叫咗两碗主打:🌟海言厨师发办鱼生饭(特上)$430:呢碗丼饭包括白子、毛蟹、马刀贝、吞拿鱼等等,鱼生非常新鲜,入口即溶,每啖都充满海洋嘅鲜甜味。🤤🌟江户前散寿司(特上)$370:主打日本传统食材,有玉子、鳗鱼、海胆、鲭鱼紫菜卷等,鱼生丰富多样,味道层次分明,真系好正!☺️☺️食到最后仲有樱花虾清汤,鲜味十足,真系一个完美嘅结尾。餐厅嘅环境好舒服,播住柔和嘅音乐,好Relax,有日本feel。店员仲会用心介绍每款野食,教你食嘅次序,真系贴心又专业。总结嚟讲,呢次用餐体验非常满意,值得再嚟!✨👍
我哋叫咗两碗主打:
食到最后仲有樱花虾清汤,鲜味十足,真系一个完美嘅结尾。
店员仲会用心介绍每款野食,教你食嘅次序,真系贴心又专业。
总结嚟讲,呢次用餐体验非常满意,值得再嚟!✨👍