2021-07-06
#留白 💛今次讲嘅系位于荃湾嘅角落Cafe 留白🤤🤤话俾大家知留白系黄店嚟架💛💛成日都系其他人IG见到 今次终于到小编去试啦😻😻 小编好期待 好想食佢嘅Bagels🥯地点方面虽然有少少唔方便🤏🏻🤏🏻但系只要经过荃丰个排商场 再落去转弯就到㗎啦‼️‼️所以有心人可以去一试🤤🤤经过就更加一定要去试吓啦🌟🌟虽然小编揾咗一阵先揾到🙊🙊同埋座位方面比较少 如果唔想等位 我谂可能要早啲嚟到🙊🙊小编𠮶日都等咗差唔多45分钟🥲🥲值得一提 店舖门口有啲树木形状嘅櫈俾你坐系到等 或都打卡😻😻但系小编夜晚去真系喂蚊🥲🥲呜🥲慢煮牛Bagels $65💰(8/10)Beef Bagels个Bagels用嚟打卡真系一流✨✨佢个Outlook好靓😽系Bagels上面撒上罂粟籽嚟点缀 令到Bagels个口感更上一层楼🌟令个包表面会脆卜卜‼️个包好烟韧好有咬口 🤤小编一啖咬落去真系好正好正🤩🤩配料仲有两款芝士‼️‼️系忌廉芝士加埋车打芝士🧀🧀两款加埋好夹 好邪恶😈😈 而且加埋沙律菠菜 成个包更加有层次 唔会太咸🤤 讲返慢煮牛🐮食落去唔会韧 亦都好Juicy🤍🤍仲几滑🤤🤤食完会好满足🌟🌟真系超正💛💛钟意食芝士嘅朋友更加要去食啦❕❕
#留白 💛
慢煮牛Bagels $65💰(8/10)
Beef Bagels
烟熏三文鱼Bagels $50💰(8/10)
Smoked Salmon Bagels
个Bagels都系好靓‼️烟熏三文鱼配料有蕃茄🍅洋葱 🧅 忌廉芝士🧀沙律菠菜🥬当然仲有烟三文鱼🙊🙊 个蕃茄系唔酸㗎‼️反而加佐会令到个Bagels增加左鲜甜味 会有一种好Fresh嘅感觉❤️❤️我觉得系令到个Bagels层次多咗✨而洋葱系炒香左 沙律菠菜就同其他Bagels一样 小编觉得几Match 🤩仲有忌廉芝士 系流心嘅 会令你好想一啖食咗个包😻😻 因为真系好吸引🙈🙈而烟三文鱼方面 烟三文鱼做到好香 带有小小嘅咸味🤟🏻🤟🏻口感层次非常足够👅同样地个Bagels上面撒上罂粟籽嚟点缀 ✨令到Bagels个口感更上一层楼🌟令个包表面会脆卜卜‼️个包好烟韧好有咬口 ✨✨
慢煮鸡胸 Bagels $60💰(7.5/10)
Chicken Breast Bagels
慢煮鸡胸个配料有沙律菠菜🥬 忌廉芝士🧀同埋鸡胸🐔 沙律菠菜有啲配配甜甜嘅汁😻令到个Bagels好开胃 ‼️而鸡胸方面 可能因为慢煮嘅关系 系一啲都唔鞋‼️🤟🏻🤟🏻仲要系好juicy 好滑👅👅令到成件事好健康😽😽配埋沙律菠菜同忌廉芝士完全令个Bagels升华🌟🌟小编觉得好啱做Gym人士食❤️❤️好健康🤤🤤个Bagels上面撒上罂粟籽 令到Bagels个口感更上一层楼🌟烘完之后令个包表面会脆卜卜‼️个包好烟韧好有咬口 ‼️真系好好食😋
推荐指数🌟8 / 10 🌟😻
💛#巨B食黄店
📍#巨B觅食荃湾
留白 (荃湾)
Blank Cafe
⚜️荃湾西楼角路202-216号荃昌中心昌宁商场地下12号舖
⏱星期二至日 1130-2230
⏱星期一 全日休息