星期五晚公司要开会,夜晚开会梗系会肚饿,就决定去买啲健康嘅Poke Bowl同同事一齐食。荃湾西有Pickabowl店,之前喺荔枝角都食过,质素真系唔错,荃湾都有店,就一于喺度拣几款外卖。见着店员带着手套帮手加入不同的新鲜食材,感觉相当卫生,安全。经典三文鱼$82(和风组合)夏威夷海浪三文鱼$82(彩虹组合)慢煮天多利鸡$76(蛋黄组合)由于大家一齐开心share,就一于拣几款唔同嘅特色组合。全部都拣咗黄姜椰菜花+糙米饭,等大家都可以食得特别健康,黄金椰菜花口感爽口,糙米饭亦相当健康。唔同组合有唔同食物,例如经典三文鱼就有豆、豆粕,相当爽口入味;另一款夏威夷就多咗青瓜及中华沙律。咸香十足特别清新。慢煮鸡大家一齐开心share,比想像中嫩滑唔dry,上面亦都有好多汁,令味道更有层次,里面亦都有好多水份十足嘅青瓜粒,令整体清新得多!

经典三文鱼$82(和风组合)
夏威夷海浪三文鱼$82(彩虹组合)
慢煮天多利鸡$76(蛋黄组合)

另一款夏威夷就多咗青瓜及中华沙律。咸香十足特别清新。

外卖自取