2022-05-01
旧同学介绍呢间餐厅,约嘅时候睇到open rice 就已经觉得好吸引。体验完觉得好过期待。呢间餐厅唔难揾,都几方便。入到去睇一佢嘅工业风格装修,加上灯光昏暗,环境很有格调。睇menu 时就发觉好多野都好似好好食,而且价钱唔贵,CP 价都几高。个All the breakfast 可以拣安格斯牛扒或者龙虾,平时无呢两样都要120蚊,依家都系138,真心唔贵。个88蚊嘅蚬肉蝴蝶粉听朋友讲好足量,因为睇唔到都无特别感觉,直到见到隔离枱叫左个蝴蝶粉,先觉得88蚊好抵食。劲多蚬肉,有半碟大排档炒蚬咁多。朋友叫左个卡真香蒜虾包,原本以为系汉堡所以无拣佢,点知系夹排包,仲好香添,好有惊喜。下次再黎试试最后叫左all day breakfast with 安格斯牛扒,除左个蜜糖多士冻冻地外,其他都好好食。特别系个牛扒,慢煮牛扒令牛扒里面可以均匀受热,切开见到啲无血水,啲粉红色好靓,食落都好嫩好好食,唔会太生或太熟。炒蛋好滑,大啡菇好厚肉,薯饼热辣辣。整体觉得呢个lunch 真系好抵食,虽然staff 话因为慢煮所以要等耐啲,但系仍然觉得出菜唔慢。下次再去试下个龙虾,蝴蝶粉,虾包同其他小食。
All day breakfast