咁岩同男朋友行开佐敦,朋友推介有间楼上西餐厅好食环境又chill, 位于山林道38号银座13楼既Deep Sea Oyster & Steak, 入到餐厅, 环境偏暗, 每台都有一盏灯, 如果坐窗边仲有街景睇, 静静既环境, 格外写意Menu有唔同菜式, 亦有唔同套餐选择, 日式野、刺身、铁板烧、串烧、生蚝餐等等我地叫左个烧翠玉瓜($38), 翠玉瓜唔干身,仲keep到水份,口感几好 松露蟹膏意粉($148), 一送上来就闻到浓郁的黑松露味道,好香, 意粉的口感都弹牙充足,非常有口感, 蟹膏配上黑松露味道刚刚好,配上少量野菌,非常推荐给各位!美国安格斯肉眼($298), 我地叫左5成熟, 男朋友一切落块肉眼到就话知道一定好食! 结果同佢预计一样, 肉眼好厚但入口好爽, 香浓的牛肉味,肉的质感也很丰富,肉汁亦非常多, 钟意食牛既朋友绝对唔好错过!杯西柚苏打都好好饮!!值得试下!!总结: 环境好写意, 食物质素非常高, 十分满意, 非常推荐比各位💪🏻

杯西柚苏打都好好饮!!值得试下!!