2024-05-11
曾经有一排,成日都听人讲周记点心,因为会个流心西多士好红。果阵我都仲未试,过左成十年都有,我成日夜晚都会食点心,咁经过呢到,就终于入去试下喇!唔试唔知咁好味😚 第一次去果阵,我叫左以下呢几样野食:· 春风得意肠(肠粉入边包住啲春卷):新颖、新鲜· 章鱼鸡蒸饭:好好食,应该系𩠌同饭一齐蒸,所以啲饭都好香甜,硬度好适中,完全系我钟意𠮶种饭· 鹌鹑蛋烧卖: 有3粒,好食· 千层糕:我系因为挂住呢一味,所以隔一星期• 热杏仁霜: 够溶、够多(果只胶杯够哂大杯)👍🏻再去食第二次🤣🤣细个出面啲酒楼都冇,但系近年已经冇咗,好怀念。同埋呢度整得好好食,好有心机,层次分明,又唔会太甜👍🏻👍🏻👍🏻第二次,我试多咗一样嘢,就系• 烧卖(黑松露x 2 粒+明太子x2粒)同埋• 粟米鱼肚羹,有蟹柳,开正我果瓣😂🤣· 热杏仁霜: 转左保温杯,好似细左,挂住只胶杯🤣好开心有呢间点心咁好味,我可以多个地方食晚饭。店主店员都好有礼貌。不过次次人均消费都过百,$百几蚊,都唔平架,但我亦都明,一分钱一分货嘛。
唔试唔知咁好味😚
第一次去果阵,我叫左以下呢几样野食:
· 春风得意肠(肠粉入边包住啲春卷):新颖、新鲜
· 鹌鹑蛋烧卖: 有3粒,好食
· 千层糕:我系因为挂住呢一味,所以隔一星期
• 热杏仁霜: 够溶、够多(果只胶杯够哂大杯)👍🏻
第二次,我试多咗一样嘢,就系
• 烧卖(黑松露x 2 粒+明太子x2粒)
同埋
• 粟米鱼肚羹,有蟹柳,开正我果瓣😂🤣
· 热杏仁霜: 转左保温杯,好似细左,挂住只胶杯🤣