2023-04-21
3月底时嚟坚尼地城,经过见到新开的咖啡店,觉得好环境好舒服,今次再在闲日下午茶时段过嚟,见到有新嘅饮品同食品,又嚟hea下同试下。坚尼地城厚和街,啱啱在大街隔一条街,环境清静,同间咖啡店个vibe好夹,小店分室内和室外空间,座位虽然不多,但感觉舒服,好啱平日下午茶时间嚟hea下。饮品方面,上次饮咗Iced Americano, 我本身对咖啡认识唔深,只凭自己感觉,觉得好唔好饮。 呢间咖啡店嘅咖啡,感觉唔strong,比较顺滑舒服,啱我口味! 今次就试饮佢地新出的 Cucumber Expresso Tonic,卖相100分,靓到呢! 味道都出奇地refreshing, 无谂过青瓜味可以同Expresso Tonic 咁配,不过个人嚟讲,觉得青瓜味有少少略甜,但如果口味爱甜嘅,就一定好喜欢。至于新出嘅食品,就系好特别嘅棉花糖牛角包,有两个口味(朱古力/抹茶),今次试咗朱古力味。两大片棉花糖夹在牛角包中,烘到半溶,上面加上朱古力浆同埋朱古力粉,再以爆谷伴碟。 朱古力+棉花糖+牛角包呢个配搭,果然有惊喜,牛角包松脆,加上棉花糖嘅软棉棉,棉花糖咬开仲会打丝!! 真系好玩又好食。