2023-11-15
今日咁岩,好姊妹们早放工,又有人放假,我地几个就约系中间点食野喇~首先我地叫嘅第一道菜就系烧酱油黑毛猪白切肉紫苏饭!有人太肚饿,一黎到就即刻拎黎食,笑屎 me。黑毛猪真系好惹味㗎喇!肉质鲜嫩多汁,每一啖都系肥油,我愈食就愈惊,惊食完会重左几磅,但佢D猪肉配左烧酱油,加埋紫苏叶,真系实在太巧食喇!我地几个一食就停唔到口,变晒做猪~ 第二款就系韩式鱼糕饭卷,有人惊唔够饱而叫嘅。我本身就麻麻地咁大旧饭。成旧野睇相已经想像到佢个味,我都系食左一旧试下就算。之后叫左个热情金菠萝沙冰 share,我地就觉得有少少贵喇!如果你真系好钟意食菠萝同沙冰,可以试下,口感都算唔错。最后,我要大大力推荐Lotus焦糖窝夫!佢真系好好味!焦糖窝夫煎得香脆,再配上忌廉同埋焦糖,真系超级丁巧食。就算你唔中意甜品,都千祈唔好错过呢个焦糖窝夫!总括黎讲,「Terrace in seaside」嘅午餐都坐得舒服,野食 ok。我最爱嘅系烧酱油黑毛猪白切肉紫苏饭同埋Lotus焦糖窝夫!如果你想试下唔同口味嘅 fusion 菜,呢度系可以试下架!
成旧野睇相已经想像到佢个味,我都系食左一旧试下就算。
最后,我要大大力推荐Lotus焦糖窝夫!佢真系好好味!
我最爱嘅系烧酱油黑毛猪白切肉紫苏饭同埋Lotus焦糖窝夫!