2024-10-23 87 浏览
最近,我嘅好姐妹推介咗一间位于大角咀嘅点心餐厅——【盈图】。前几日佢带我去𠮶度食lunch,餐厅嘅环境好舒适,令人觉得放松😌今次佢特登帮我点咗几样佢觉得必食嘅点心,每样都好有特色。首先系家乡炒米粉,呢道家常炒米粉调味简单,口感清爽,带住淡淡嘅蛋香味,夹住其他配料食,真系好似婆婆会煮卑我地食嘅炒粉。跟住系凤爪排骨饭,饭经过简单调味,凤爪同排骨都腌制过,味道保留得几好,肉质软嫩,食起嚟几满足。然后系金汤小笼包,呢道点心嘅汤汁好鲜美,轻轻咬落去嘅一瞬间,汤汁流出嚟,口感唔错。最后系黑毛猪叉烧包,呢款叉烧包用黑毛猪肉做馅,肉质唔错,包嘅皮松软,同馅料嘅配搭啱啱好👍好姐妹推介嘅呢间餐厅真系唔错。环境好,食物亦都几啱我口味,下次一定要带屋企人一齐去试下🤤🤤

今次佢特登帮我点咗几样佢觉得必食嘅点心,每样都好有特色。