2023-01-12 1866 浏览
从未试过写食评,但今次真系好差嘅用餐体验。首先我哋系帮衬晚市7点,侍应带我哋入一间可坐6人嘅房就坐。我哋两个早到10分钟、另外有pair人准时到、剩返𠮶组人,其中一个大约迟10分钟,而佢嘅朋友成7点半先就坐。就系因为两位迟到客人,师傅迟咗开始上菜,中间有几个字系四个准时嘅人冇野食,睇住师傅追进度,serve返两名迟到客人。直至佢哋追完进度,师傅先开始上寿司,𠮶时已经系7:56分(因为好肚饿,同埋真系好闷,所以我系咁留意时间),感觉成个上菜节奏乱晒。食物方面系above average但又未算好好食。唔好彩地,同行人士碗汤啲蚬肉有沙、我自己碗毛蟹蒸蛋亦食到有蟹壳…特别想comment系service同专业程度。首先,serve我哋嘅Ken师傅全程冇咩同客人交流,可能因为冇其他人帮佢手,每次放低食物就咁讲完个名就行返入厨房再准备。我哋同另一组客人都有问吓佢有关鱼料产地、做法嘅嘢,佢都系答几个字就完。明白师傅可能想专心工作,但我哋都想了解下自己食紧嘅嘢。其次系侍应虽然有礼同勤力加茶,但唔知点解佢keep住企喺师傅个位度serve客,令佢要乌前个身先serve到,佢件西装褛亦多次擦落处理鱼生嘅
从未试过写食评,但今次真系好差嘅用餐体验。

其次系侍应虽然有礼同勤力加茶,但唔知点解佢keep住企喺师傅个位度serve客,令佢要乌前个身先serve到,佢件西装褛亦多次擦落处理鱼生嘅砧板上,感觉唔多卫生。

最离奇系,入厕所时,见到成个洗手盘满满嘅冰粒,即刻以为自己去咗茶餐厅…

期待咗呢餐好耐,结果真系好失望,绝对冇下次