2016-12-13 342 浏览
是日要到深水埗整hard disk,整完顺势系呢条街揾食。男人话好想食海南鸡,未食过呢间,而我就觉得呢间麻麻地,因之前试过一次,冇记错系同功夫点心,阿糊米线同一集团,都系工场货。两人叫左个2人套餐,有海南鸡,有炸春卷虾饼,有咖哩菜,有凤爪,有冬阴功汤,有饭有甜品,有饮品,再加一....普通野,但味道还可以,通常交货都系咁嘅味,唔系自家包的春卷。海南鸡例牌,鸡比位啖啖肉,不过冇鸡味,似系盐水浸多于鸡汤浸,个酱唔得。呢个凤爪冇味的。有点失望,食落好重雪味。应该看辟雪味再腌制。起码要盖左阵雪味!所谓的咖哩杂菜,只系好港式仲差过茶记的咖哩汁(冇味的)好似开粉埋献就了事,又似萄汁,然后杂菜只有大量的椰菜,其他菜,唔觉好多。甜品系千层糕加椰汁?千层糕烟靭的,但上面果啲汁太甜,唔加反而更好!

2016-11-17