从来未食过咁差既sukiyaki......今日我地一家原本打算去食新城市广场既印尼餐厅,点知已经关门大吉。你知逢星期日商场都非常多人,费事等位,就贪快入左呢个陷阱!我地都已经唔系叫左好多野。。。但就无样好食。我自问都系一个几有衣食的人,但食到一半,就真系要放弃。我系好钟意食sukiyaki 既,但从来都未食过咁难食既。Sukiyaki 个汤应该系好香,好甜既,但呢度既就淡到唔知系mud. 得3快好肥好苏既肥牛,由顶到底都系食唔完既椰菜。真系10个差!其他菜式,包括:1. 烧猪颈肉唔知d调味料系咪好贵,呢度d野样样都无味无道。。。。烧的好硬。。。唔掂.2. 松叶蟹沙律毫无惊奇,个dressing有少少辣辣地,但又系thousand island,怪怪。蟹肉当然无味。。。3. 炒野菜真正系椰菜炒椰菜。。。全碟都系椰菜。。。只有少量芽菜同冬菇。。very consistent地无味。4.芝麻冷菠菜唯一较可取的菜式。。。因为个汁应该系现成既。食完我地仲好肚饿。。。。

从来未食过咁差既sukiyaki......

其他菜式,包括:

1. 烧猪颈肉

2. 松叶蟹沙律

3. 炒野菜

4.芝麻冷菠菜
唯一较可取的菜式。。。因为个汁应该系现成既。

食完我地仲好肚饿。。。。

芝麻冷菠菜
差差差。。。。绝对不要试!
差。。炒野菜。。。无味。
松叶蟹沙律,一般。
烧猪颈肉,都系好勉强。
2009-10-18
芝麻冷菠菜