Plato Cafe & Bistro (Mikiki)

由落单到上菜,Server 态度都差到爆炸!落单叫set讲左main dish先,个侍应反白眼态度劲差问咁前菜要咩??我问佢态度点解可以咁差,叫佢叫第二个人黎,佢仲好似想打人咁行走左,但转头又番番黎落单,态度继续劲差。其他侍应都不相伯仲,3条友自己讲嘢劲大声,笑劲大声,当自己屋企咁,劲MK既餐厅环境。其中叫左个「Lobster Spanish Paella 西班牙龙虾海鲜饭」,黎左成个饭系湿既!Menu有个「Boston Lobster Risotto with Lobster Sauce 龙虾汁波土顿龙虾意大利饭」平100蚊,但我系叫paella,因为屋企人唔想食湿既饭先叫个贵100蚊既set写住系paella。我问个侍应我叫paella点解黎左个risotto,佢答我佢地餐厅既STANDARD,PAELLA同RISOTTO系同一样野😂问佢咁点解贵100蚊,佢话因为西班牙龙虾海鲜饭有海鲜,笑死,2只青口1粒带子几片鱿鱼圈。公平啲讲句食物味道唔差,不过啲侍应真系不得了!生日流流同屋企人唔想去咁远,求其屋企楼下揾间食,点知食到成肚气,隔左成个礼拜谂起都劲嬲!
2024-12-09
庆祝纪念