Plato Cafe & Bistro (Mikiki)

2024-09-19 1735 浏览
Plato Cafe 開到九龍城啦,位於Mikiki一樓中庭,從啟德站過來不用5分鐘就到😎,逛天橋未到商場就看到餐廳名。環境裝修優雅時尚,坐在窗邊欣賞街道景色挺悠閒地。食物以套餐為主,跟餐附送是日餐湯或沙律,也可加購小吃和甜品🙈。-熱玫瑰朱古力 HKD$14|香蕉朱古力奶昔 HKD$26飲品的選擇有很多欵,跟餐會便宜點,兩杯飲品賣相也吸引。玫瑰朱古力味道較香,還有拉花可以打卡📸,一陣清香的玫瑰味朱古力味道香濃。香蕉朱古力質感軟滑味道香甜,面層有香蕉片口感豐富。-日式天婦羅魷魚鬚 HKD$38跟餐點會便宜點的,金黃色的賣相口感酥脆,吃得到外脆內軟的質感。肉質爽口鮮味,這個配醬汁吃較惹味欵😚。另有沙律菜拌著,可以中和食物油膩感。-全日早餐 HKD$98用了小鐵盤裝着感覺挺美的,顏色吸引食材用料豐富,食物包括鮮奶炒蛋、烤蕃茄、紐倫堡腸、朱古力醬牛角窩夫、薯餅、火龍果及沙律。牛角窩夫口感酥脆挺香牛油味欵,面層有朱古力醬味道香甜。鮮奶炒蛋奶質感滑溜,薯餅酥脆不油膩。-韓式泡菜海蝦意大利粉 HKD$92用泡菜做的主吃感覺挺開胃的,擺盤賣相也吸引的。用的時新鮮海蝦,肉質爽口彈牙。意大利粉份量算是多的

跟餐附送是日餐湯或沙律,也可加購小吃和甜品🙈。

熱玫瑰朱古力 HKD$14|香蕉朱古力奶昔 HKD$26
飲品的選擇有很多欵,跟餐會便宜點,兩杯飲品賣相也吸引。

香蕉朱古力質感軟滑味道香甜,面層有香蕉片口感豐富。

日式天婦羅魷魚鬚 HKD$38

全日早餐 HKD$98

韓式泡菜海蝦意大利粉 HKD$92

意大利粉份量算是多的質感剛好,醬汁香濃惹味。

自家製麻糬提拉米蘇 HKD$48
這個也是跟餐加的,要在下單時一起點的,可選擇即上或後上。用了玻璃瓶和小木盤放著,打開看看到賣相吸引😍。甜而不膩的味道,酒味不會太重裡面暗藏煙韌軟糯的麻糬。
2024-09-18
午餐
2024-08-13 4858 浏览
自從開咗Airside之後,同老婆都多咗嚟新蒲崗呢邊,因為一出地鐵站天橋駁天橋就過到嚟呢頭,加上我哋住喺屯馬線之上,一程車就過到嚟,非常簡單方便。今晚就過到嚟Mikiki搵食,又可以逛吓「一田」 。見到新開咗一家「Plato Cafe & Bistro」, 大約喺年初到訪過其佐敦店,試過佢啲嘢有質素,所以,就同老婆試呢間,有保證嘛!呢間由門面到內籠,比起佐敦店感覺截然不同,呢間嘅裝修明顯比較高雅,但不俗氣,而且樓底高,近門口一排排嘅卡位超級闊落,女生嘅話坐6個都無問題。而餐廳呈L型,再入啲嘅用餐區亦非常之大,做上拱門框顯得非常優雅,而且,對住一排偌大嘅玻璃窗,就算喺夜晚無乜景,感覺都會喺開揚啲。摺頁式嘅主餐牌,打開一睇就有齊所有菜式,包括湯品、沙律、薄餅、前菜、主菜、全日早餐、意大利麵、意大利飯、甜品……等等,選擇非常之多。如果想食抵啲,就梗喺揀晚市套餐啦,包是日餐湯、主食及基本飲品,而主食都有成14款選擇供應,應該都唔難揀。再想食得好啲、又抵啲,就不妨晌兩款二人套餐中落手,一款賣$458,另一款賣$546,同樣包前菜、餐湯、主食、甜品及飲品,計落確喺幾划算。以二維碼落單,除咗個介面清
以二維碼落單,除咗個介面清晰易用之外,最欣賞就喺有好多額外選項
,就好似咖啡、甜品都可以揀後上,牛奶又可以揀熱嘅。
餐具、糖包、牙簽就放晌枱上一旁,擺放整齊,份量充足,其實,亦反映到服務一環,晌預備上交足功課。此外,店員嘅服務都好細心,主動添水收拾,服務頗為熨貼,而且,都好有禮貌。
蘑菇忌廉湯

個湯睇表面已見有好多細微嘅蘑菌粒,未飲都聞到陣陣菌香,飲落菌味果然濃郁,質感柔滑,細微嘅菌粒增添咗口感。
西班牙海鮮飯 $148

雖然唔喺傳統嘅西班牙飯有個小鑊盛載登,不過單睇賣相都非常有有料到,話晒呢個都喺廚師推介嘅菜式,海鮮料有大蝦、青口同魷魚,非常鮮甜,而啲飯粒夠濕潤,仲滲出濃濃鮮味,事後先知加咗唔龍蝦油去煮,真喺好有畫龍點睛之效。
露絲瑪莉香草羊架 $218

3大支羊架燒得外觀焦香,配以烤西蘭花同巨型焗薯,賣相已經夠搶眼。選上5乘熟,果然,煎到啱啱好,色澤粉嫩而唔會有血水滲出,小試一口,肉質柔嫩富羊肉嘅羶香,並滲出陣陣露絲瑪莉香草香。西蘭花烤過固然好食啲,而焗薯都好正,因為加咗酸忌廉同啲煙肉碎,又有薯味喎。
蜂蜜柚子茶

老婆就梗喺揀杯熱飲啦,呢杯喺佢最啱心水嘅,有蜂蜜又有柚子,嚟到嘅仲加咗片檸檬,飲落更加清新滋潤。
蜂蜜柚子茶
意大利即磨咖啡

小弟就留到食甜品時先上杯咖啡,感覺更加嘆,而咖啡唔單止喺即磨貨式,仲飲得出啲豆都喺靚貨,飲落醇厚芳香而細膩。
意大利即磨咖啡
麻薯千層酥盒子配雪糕 $58

我哋所揀嘅一人餐就唔包甜品,所以,額外嗌咗呢款甜品共享。講賣相,真喺搶晒分,做得非常精緻。而麻薯千層酥盒子口感幾特別,幾酥脆,麻薯煙煙靭靭,仲搭咗塊拖肥餅乾配咖啡,真喺一流。
麻薯千層酥盒子配雪糕
跟佐敦店一樣,綜合而言,無論環境、招呼,抑或食物,都好滿意,喺值得再光顧嘅餐廳。
2024-11-12 0 浏览
之前食過吳松街嘅Plato Cafe & Bistro,呢晚發現原來Mikiki亦有分店,印象中價錢合理,食物質素亦不錯。二人套餐價錢係$458,包咗餐湯、前菜、意大利飯/粉、扒類、甜品及飲品,選擇非常之豐富。餐湯係南瓜忌廉湯,南瓜味濃郁,入口好滑,味道不俗。前菜我地揀咗酸忌廉煙肉薯薯條,薯條炸得非常香脆,配以酸忌廉及煙肉,非常惹味香口。主食係波士頓龍蝦汁意大利飯,龍蝦算大隻,入口鮮甜,意大利飯煮得煙靭,佈滿龍蝦汁鮮味。西班牙黑毛豬鞍架 - 肉質鮮嫩,帶微微焦香,入口好juicy好味,配菜有焗薯角及西蘭花等配菜。甜品係cheese cake,份量都唔細,芝士味道好rich, 質地亦非常creamy。餐飲點咗熱檸茶及熱柚子蜜各一杯,屬正常發揮。另外要讚環境舒服好坐,食物質素好,啱晒同朋友傾偈。

餐湯係南瓜忌廉湯,南瓜味濃郁,入口好滑,味道不俗。

餐飲點咗熱檸茶及熱柚子蜜各一杯,屬正常發揮。

另外要讚環境舒服好坐,食物質素好,啱晒同朋友傾偈。
2024-11-09 0 浏览
今日朋友說想吃西餐,於是我們便來了這間西餐廳吃晚餐。選左呢個2人餐,睇落幾豐富,幾抵食。是日餐湯:番茄🍅雜菜湯:番茄雜菜湯口感清新,番茄酸甜味與其他蔬菜鮮美相得益彰,整體湯底十分開胃。前菜選了酸忌廉煙肉薯條:薯條的外皮金黃酥脆,內裡柔軟,與酸忌廉的滑順口感形對比。煙肉則增添了獨特的咸香味,讓整道菜更豐富。波士頓龍蝦🦞龍蝦汁意大利飯:米飯的煮制帶有適度的嚼勁,而龍蝦肉質鮮嫩,融入米飯中提供了豐富的口感。這種搭配使整道菜餚不僅是滋味的享受,更是口感上的奢華。龍蝦汁非常juicy 和豐富,意大利飯索哂d龍蝦汁!非常鮮美!啖啖龍蝦肉!非常好食!炭燒肉眼牛扒:肉眼牛扒的肉質非常嫩滑,在炭燒之後,脂肪會融化,為肉增加風味與汁液,使每一口充滿滿足感。炭燒過程能讓牛扒表面形成漂亮的焦脆外殼,帶來燒烤的獨特香氣,讓人食指大動。牛扒選了五成熟,外層微焦,內部保持多汁,不失鮮美。
今日朋友說想吃西餐,於是我們便來了這間西餐廳吃晚餐。

選左呢個2人餐,睇落幾豐富,幾抵食。

是日餐湯:番茄🍅雜菜湯:

前菜選了酸忌廉煙肉薯條:

波士頓龍蝦🦞龍蝦汁意大利飯:

啖啖龍蝦肉!非常好食!

炭燒肉眼牛扒:

牛扒選了五成熟,外層微焦,內部保持多汁,不失鮮美。

2024-11-07 0 浏览
呢份精選二人套餐真係有心思,每道菜都別具特色,由頭盤到甜品,配搭得宜又有層次。煙三文魚凱撒沙律係一道輕盈而且帶點鹹香嘅開胃菜。三文魚煙燻得啱啱好,唔會過鹹,配上新鮮爽口嘅羅馬生菜,再加上凱撒醬,口感層次分明。🥗北海道帶子松露野菌意粉可以話係套餐嘅亮點。帶子煎得剛剛好,表面微微焦香,而內裡保持嫩滑多汁,配上香濃嘅松露醬同埋新鮮嘅野菌,整體味道非常豐富。意粉煮得軟硬適中,每條麵都吸收晒松露醬嘅香氣,口感濃郁但唔會過份油膩。🍄到咗澳洲肉眼牛扒,呢個係五分熟嘅煎法,表面煎得啱啱好,帶出焦香,但內裡仍然保持粉紅色,入口軟嫩多汁,牛肉味道濃郁,非常滿足,配埋少少黑椒醬,提升味道之餘又唔會蓋過牛肉嘅原味,真係無得彈。🥩甜品方面,造型精美,味道上平衡得好,唔會過甜,食完感覺相當滿足。🍰飲品方面,蜂蜜柚子茶同冰果茶都好清新,蜂蜜柚子茶酸甜適中,透心涼,冰果茶果味濃郁,口感輕盈。🍹

2024-11-05 237 浏览
收工同同事去咗mikiki 既一間cafe,嘢食都幾唔錯😀晚市套餐包咗餐湯、主菜、飲品,都十分豐富🤗是日餐湯係椰菜花忌廉湯,冇咩特別,略嫌過淡。反而升級咗嘅龍蝦湯有驚喜,十分濃郁。飲品方面叫咗黑牛同青檸梳打。主菜方面,有鮮茄煙肉三文魚意大利雲吞。雲吞裡面包裹著啖啖芝士,配上鹹香嘅煙肉同茄醬,十分足料豐富。呢個西班牙海鮮飯十分邪惡,一聞落去好重牛油香。海鮮種類都十分多,有青口、大蝦、魷魚,配上熱辣辣嘅燴飯,值得推薦。成餐飯最有驚喜既都係佢嘅甜品😺熱辣辣嘅朱古力心太軟配上冰凍既雲呢拿雪糕,冰火相溶;朱古力心太軟流晒心效果理想,朱古力醬都好濃郁😋另外嗰個開心果麻薯tiramisu ,一𢳂落去麻薯有拉絲嘅效果,配上濃濃嘅開心果醬,好有驚喜。總體而言,一間唔錯嘅Cafe😛
收工同同事去咗mikiki 既一間cafe,嘢食都幾唔錯😀
晚市套餐包咗餐湯、主菜、飲品,都十分豐富🤗

主菜方面,有鮮茄煙肉三文魚意大利雲吞。

成餐飯最有驚喜既都係佢嘅甜品😺

總體而言,一間唔錯嘅Cafe😛

📍新蒲崗睇完中醫,就去Mikiki行陣順便食埋晚飯先返屋企😋家姐話想試吓呢間Plato Cafe & Bistro✨採用開放式設計,空間寬敞坐得舒適,配以柔和燈光、簡約桌椅,營造出一種現代感又不失親切既氛圍感💁🏻‍♀️🔹是日餐湯南瓜湯色澤金黃誘人,質地順滑帶南瓜自然甜味,既清新又暖心~🔹北海道帶子沙律帶子鮮嫩多汁,搭配新鮮生菜、清新沙律醬,帶來清爽口感,令人胃口大開。🔹卡邦尼煙肉意大利粉煙肉香氣四溢,搭配煮得剛好既意大利粉,彈牙而不過硬,吸滿醬汁精華~濃郁醬汁與鹹香煙肉完美融合,每一啖都充滿濃厚意式風情。🔹澳洲肉眼牛扒肉眼牛扒煎至七成熟,呈現完美粉紅色,肉質鮮嫩多汁、外焦內嫩。入口滿滿肉香與油脂香,豐富層次令人回味無窮。🔹熱蜂蜜柚子茶結合酸香柚子與香甜蜂蜜,酸甜度平衡得相當好,清新怡人更有助於消化。🔹玫瑰花洋甘菊茶(熱)香氣撲鼻,甜香玫瑰搭配具舒緩效果既洋甘菊,飲落好舒服。🔹朱古力心太軟配雪糕朱古力心太軟外層酥脆,內裡流心濃郁,搭配香滑雪糕,甜而不膩。Plato Cafe & Bistro ✨📍新蒲崗太子道東638號Mikiki 1樓116號舖

🔹是日餐湯
南瓜湯色澤金黃誘人,質地順滑帶南瓜自然甜味,既清新又暖心~

🔹北海道帶子沙律

🔹卡邦尼煙肉意大利粉

🔹澳洲肉眼牛扒

🔹熱蜂蜜柚子茶

🔹玫瑰花洋甘菊茶(熱)
香氣撲鼻,甜香玫瑰搭配具舒緩效果既洋甘菊,飲落好舒服。

🔹朱古力心太軟配雪糕

Plato Cafe & Bistro ✨
📍新蒲崗太子道東638號Mikiki 1樓116號舖

2024-11-04 280 浏览
今日去左Mikiki呢間西餐廳食dinner, 點左兩份dinner set, 食物質素都唔錯Spanish Paella第一個set叫左左西班牙海鮮飯, 啲飯吸收曬sauce嘅鮮味, 粒粒分明, 搭配左都幾多款海鮮, 有蝦、青口、魷魚等, 香料同其他sides令成道菜色澤更加鮮艷Spaghetti Carbonara另一款係卡邦尼煙肉意大利粉, 意大利粉煮得岩岩好, carbonara sauce都幾濃郁, 煙肉嘅鹹香同奶油balanceHomemade Tiramisu with Mochi加左份甜品自家製麻糬提拉米蘇, 超有驚喜😍仲唔到tiramisu咁經典, 同麻糬又幾夾, 咖啡味都幾濃, overall層次分明, 麻糬嘅加入令成件事更加有口感Soupsoup of the day係西蘭花忌廉湯, 另一份upgrade左做法式蟹肉龍蟹湯, 兩款飲落都好smooth, 西蘭花忌廉湯就比較清新 龍蟹湯就會鹹啲, 面頭鋪左蟹肉, 口感豐富Drinks飲左點左杯黑牛同lime soda, 第一次見黑牛球雪糕係咁大, 一路飲一路爆曬出離🤣而lime soda就清爽提神, 酸酸甜甜勁fre

Spanish Paella

Spaghetti Carbonara

Homemade Tiramisu with Mochi

Soup
Drinks
飲左點左杯黑牛同lime soda, 第一次見黑牛球雪糕係咁大, 一路飲一路爆曬出離🤣而lime soda就清爽提神, 酸酸甜甜勁fresh, 大滿足!
2024-11-02 228 浏览
同朋友之前食過佢其他分店食物有水準價格合理見到佢開左係mikiki過黎交通方便,由啟德站經airside,再通過天橋就到精選二人套餐包是日餐湯、前菜、意大利粉/意大利飯、主菜、兩份是日精選甜品、2杯飲品忌廉南瓜湯帶香濃南瓜味,質感幼滑酸忌廉煙肉薯條脆薯條再配上濃郁酸忌廉酸酸地幾開胃北海道帶子松露野菌意大利粉帶子生熟度剛剛好,咬下去口感軟熟意大利軟硬適中,醬汁creamy且掛汁,配有很多菇類和蘆筍作配菜,口感豐富西班牙黑毛豬鞍架口感都好軟嫩,保留到肉汁幾好食跟餐甜品有焦糖芝士蛋糕,誠意十足
同朋友之前食過佢其他分店食物有水準
價格合理

見到佢開左係mikiki
過黎交通方便,由啟德站經airside,再通過天橋就到

精選二人套餐

忌廉南瓜湯
帶香濃南瓜味,質感幼滑

酸忌廉煙肉薯條
脆薯條再配上濃郁酸忌廉
酸酸地幾開胃

北海道帶子松露野菌意大利粉
帶子生熟度剛剛好,咬下去口感軟熟

西班牙黑毛豬鞍架
口感都好軟嫩,保留到肉汁
幾好食

跟餐甜品有焦糖芝士蛋糕,誠意十足
【黃大仙區】【Plato Cafe & Bistro】喺新蒲崗好多時候都會喺唐樓堆裡面搵嘢食,反而忽略咗呢度仲有個大商場叫 mikiki 嘅。而喺 mikiki 裡面,一般情況下又真係可能只係留意到一田同壽司郎。原來喺佐敦好受歡迎嘅 Plato 都開咗嚟呢度,我同朋友過去嗰頭做嘢,就順便去試埋呢間分店係點。我哋試 $458 嘅「精選二人套餐」,店員細心講解是日餐湯係「南瓜湯」,嚟到,飲落質素都幾好,好香南瓜味。前菜我哋揀「煙三文魚凱撒沙律」嚟試,大份夾好味,足料又健康。飯類我哋試「波士頓龍蝦龍蝦汁意大利飯」,龍蝦肉厚,個汁濃香,正。主菜我哋試「澳洲肉眼牛扒」,五成熟做得啱啱好,牛扒嚟講整得唔錯。個是日精選甜品係「芝士蛋糕」,一致認同係高質素嘅。餐飲我哋都係要咗本身係凍嘅「冰果茶」少甜少冰,清甜解渴易入口,為餐飯加入咗啲清新嘅元素。埋單 $504,咁多嘢食唔貴啦。。。(地址:新蒲崗太子道東638號Mikiki 1樓116號舖)@platocafebistro#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #insta

@platocafebistro

#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am黃大仙區 #啟德 #新蒲崗 #platocafebistro #plato #精選二人套餐 #南瓜湯 #煙三文魚凱撒沙律 #波士頓龍蝦龍蝦汁意大利飯 #澳洲肉眼牛扒 #是日精選甜品 #芝士蛋糕 #冰果茶 #1am1553 #1ambackup

2024-10-28
2024-10-26 399 浏览
交通方便,由啟德站經airside,再通過天橋就到。在快到mikiki商場時,在天橋上向右望已見到餐廳。點了晚市精選二人餐,食物有水準、價格合理、環境和服務也不錯,性價比相當高,屬回頭之選。湯足料溫熱。煙三文魚凱撒沙律新鮮、份量足又美觀。北海道帶子松露野菌意大利粉果然是餐廳推介,帶子和野菌足料,其中帶子散發著煎過的香氣,醬汁濃稠度剛好。炭燒澳洲肉眼牛扒的脂肪恰到好處,有肉汁。是日精選甜品在不少餐廳會是較hea的選擇,預算會是現成端出來的甜品,想不到這兒的精選甜品會是烘到又香又熱的牛角包窩夫,再加一球雪糕。甜品控表示好邪惡,但好美味。其實這個二人餐的份量不輕,甜品是真的美味才能清碟。

湯足料溫熱。煙三文魚凱撒沙律新鮮、份量足又美觀。

炭燒澳洲肉眼牛扒的脂肪恰到好處,有肉汁。

其實這個二人餐的份量不輕,甜品是真的美味才能清碟。
2024-10-25 386 浏览
Plato Cafe & Bistro (Mikiki)分店性價比高,親民西餐叫左三個晚市套餐🍽🍽🍽跟餐湯和飲品西班牙海鮮飯🥘 $148魷魚,大蝦,青口也新鮮。西班牙飯好重海鮮味, 粒粒飲也好均勻。 份量剛剛好,也是餐廳招牌菜。西班牙黑毛豬鞍🥩 $228眾所週知西班牙黑毛豬肉質較鬆化,脂肪分佈均勻,肉味也較濃郁,油分甘香。豬鞍跟薯菜同西蘭花,還有一個酸酸甜甜醬,好醒胃今次真冇失望👍,大家也覺得肉質好柔軟細密,沒有肥膏,啱曬不愛 油膩的女士們。卡邦尼煙肉意大利粉🍝$108好重芝士,忌廉和橄欖油味洋葱,煙肉,香洋蔥絲和蘑菇片意粉軟硬適中, 醬汁份量啱啱好是日餐湯 🥣甘筍忌廉湯🥕甘筍比人感覺草腥味。這個湯帶香甜,味道恰當,好味榛子朱古力☕️。有個拉花好有心思西班牙咖啡熱檸水餐廳以美式, 德國菜,西班牙菜,歐陸西餐為主🍽之前已在油麻地分店吃過幾次, 有水準保證,得知新蒲崗有新開分店開左幾個月所以過來食下。餐廳裝修環境雅致, 顏色以湖水綠和米色為主,坐位舒適,有大玻璃可望到啟德方向。 朋友在左近返工,話中午十分多人,吃得好急趕,今晚可以慢慢享受太滿足🥰📍新蒲崗太子道東638號Mikiki 1樓11
性價比高,親民西餐

叫左三個晚市套餐🍽🍽🍽
跟餐湯和飲品

西班牙海鮮飯🥘 $148

西班牙黑毛豬鞍🥩 $228
豬鞍跟薯菜同西蘭花,還有一個酸酸甜甜醬,好醒胃

卡邦尼煙肉意大利粉🍝$108
好重芝士,忌廉和橄欖油味
洋葱,煙肉,香洋蔥絲和蘑菇片
意粉軟硬適中, 醬汁份量啱啱好

是日餐湯 🥣
甘筍忌廉湯🥕
甘筍比人感覺草腥味。這個湯帶香甜,味道恰當,好味

榛子朱古力☕️。有個拉花好有心思
西班牙咖啡
熱檸水

餐廳以美式, 德國菜,西班牙菜,歐陸西餐為主🍽

📍新蒲崗太子道東638號Mikiki 1樓116號舖。
Shop 116, 1/F, Mikiki, 638 Prince Edward Rd E, San Po Kong
2024-10-24
庆祝纪念
生日
用餐优惠
優惠券
2024-10-23 344 浏览
忌廉湯口感絲滑,奶香濃郁,為開胃之選。蕃茄三文魚意大利雲吞則配以新鮮蕃茄醬,味道清新。而西班牙海鮮飯則色香味俱全,海味濃厚,米飯粒粒分明,不過不失。最後配上一杯薰衣草茉莉花茶。

2024-10-22 404 浏览
💡Plato Cafe & Bistro📍新蒲崗今日又黎左啓徳mikiki行街,夜晚見到呢間都幾多人食就入去試下,估唔到都幾好食有驚喜🐥日式天婦羅魷魚外皮炸得金黃酥脆,裹面魷魚大隻而且鮮嫩多汁。每一啖都感受到魷魚彈性,點沙律醬食一流🐥蒜片白酒煮蜆蜆肉大大隻又鮮甜,充滿蒜香🐥卡邦尼煙肉意大利粉意大利粉軟硬適中,煙肉同奶油醬融為一體,口感滑順。每一啖都有豐富層次感🐥鮮菠蘿牛肉漢堡幾道菜之中最中意呢一道,漢堡肉質鮮嫩又厚身,中間搭配一塊新鮮菠蘿,夠哂甜,令成個漢堡甜中帶鹹好夾。另外薯條新鮮炸起好脆,沙律🥗菜新鮮👍🏻🐥冰果茶冰果茶清新解渴,食完成餐完美平衡左個油膩感🐥榛子朱古力香濃的巧克力同榛子的搭配,甜甜既一定會令人開心價錢唔貴,滿意
💡Plato Cafe & Bistro
📍新蒲崗

🐥日式天婦羅魷魚

🐥蒜片白酒煮蜆
蜆肉大大隻又鮮甜,充滿蒜香

🐥卡邦尼煙肉意大利粉

🐥鮮菠蘿牛肉漢堡

🐥冰果茶
冰果茶清新解渴,食完成餐完美平衡左個油膩感

🐥榛子朱古力
香濃的巧克力同榛子的搭配,甜甜既一定會令人開心

價錢唔貴,滿意
2024-10-22 451 浏览
新蒲崗都有好多好嘢食,係Mikiki 商場度有間幾好食嘅西餐廳可以嚟試吓,晚餐可以揀一人或二人餐,包咗個餐湯、主食同飲品👍燒黃油春雞 🐣 燒黃油春雞燒得好金黃,雞皮好脆,當然雞肉都好嫩啦,有雞髀同雞胸肉🤭 配菜仲有好多薯條添 🍟 澳洲肉眼牛扒 🥩 佢個澳洲肉眼牛扒整得好好食,揀咗五成熟啱啱好,肉質好嫩,好有牛肉味,配菜仲有香口嘅薯蓉同薯菜 🥗 抹茶鮮奶 🍵 抹茶鮮奶都好好飲,拉花都好靚👍榛子朱古力 🍫 朱古力飲品都有好多唔同味道,有純朱古力、榛子朱古力、焦糖朱古力同埋玫瑰朱古力,好耐冇飲過榛子朱古力啦😛 仲可以揀減少甜添👏
蕃茄湯

燒黃油春雞 🐣
燒黃油春雞

澳洲肉眼牛扒 🥩
澳洲肉眼牛扒

抹茶鮮奶 🍵
抹茶鮮奶都好好飲,拉花都好靚👍
抹茶牛奶

榛子朱古力 🍫